Tensiuni în creștere la frontiera coreeană: Soldați nord-coreeni au forțat granița

Sursă foto: X

Un incident tensionat a avut loc duminică la frontiera dintre Coreea de Nord și Coreea de Sud, când soldați nord-coreeni au traversat temporar linia de demarcație militară, conform anunțului făcut marți de Statul Major sud-coreean (JCS), relatează AFP, potrivit Agerpres.

Soldații nord-coreeni au trecut frontiera, fiind întâmpinați cu focuri de avertisment de către militarii sud-coreeni. În urma acestor focuri și a mesajelor de avertizare, trupele nord-coreene s-au retras spre nord.

„Soldaţii nord-coreeni care lucrează în interiorul DMZ pe frontul central au trecut pentru scurt timp linia de demarcaţie militară. După ce armata noastră a transmis mesaje de avertizare şi a tras focuri de avertisment, ei s-au retras spre nord„, a transmis Statul Major sud-coreean JCS într-un comunicat, referindu-se la Zona Demilitarizată (DMZ) care separă cele două ţări inamice.

După retragerea imediată a soldaţilor nord-coreeni în urma focurilor noastre de avertisment, nu au fost observate mişcări neobişnuite„, a declarat JCS în comunicat.

Zona Demilitarizată (DMZ), cu o lățime de 4 kilometri, este extrem de fortificată, dar linia de demarcație în sine este marcată doar de simple panouri. Ciocnirile între soldații nord-coreeni și sud-coreeni care patrulează frecvent în această zonă au loc din când în când.

Tensiuni recente 

Acest incident survine pe fondul unor relații extrem de tensionate între cele două țări. În ultimele săptămâni, Phenianul a trimis sute de baloane cu deșeuri în Coreea de Sud, ca răspuns la propaganda împotriva regimului nord-coreean, răspândită de activiștii sud-coreeni prin pliante și stick-uri USB.

Situația la graniță rămâne volatilă, iar orice incident de acest gen are potențialul de a escalada tensiunile deja existente între Nord și Sud.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: