Skip to content
Internațional

Tensiuni în Iran: A doua zi de proteste masive față de conducerea de la Teheran, după doborârea avionului ucrainean

Zeci de protestatari s-au strâns duminică în Iran pentru a doua zi consecutiv, scandând lozinci împotriva autorităților după ce armata iraniană a recunoscut că au doborât un avion de pasageri din greșeală, după ce iniţial au negat că ar fi de vină, potrivit Reuters.

Mijloacele mass-media afiliate statului iranian au informat despre proteste sâmbătă seara, la scurt timp după ce armata iraniană a transmis că a doborât avionul ucrainean care s-a prăbuşit miercuri cu 176 de pasageri la bord și și-a cerut scuze, informează mediafax.ro.

„Ei mint că dușmanul nostru este America, inamicul nostru este chiar aici”, au scandat protestatarii care se adunaseră pe o stradă în faţa unei universități din Teheran.

Demonstraţii anti-regim s-au adunat, de asemenea, în alte orașe din Iran.

Protestatarii s-au adunat în mai multe zone din Teheran, scandând „Moarte mincinoşilor” şi cerând demisia liderului suprem, ayatollahul Ali Khamenei.

Regimul de la Teheran a recunoscut sâmbătă că o unitate antiaeriană a Gardienilor Revoluţiei a doborât din greşeală avionul companiei Ukrainian Airlines, incident soldat cu moartea celor 176 de persoane aflate la bord. Avionul a fost doborât în contextul în care Iranul se temea de represalii după ce atacase baze militare din Irak ca ripostă la asasinarea de către SUA a comandantului militar iranian Qassem Soleimani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *