Skip to content
Politică

Tensiuni în justiție. Oreste, previziuni alarmante: Următorii pași, decapitarea directorului SRI și a celor de la SIE EXCLUSIV

Bintelligence

Miercuri, 24 octombrie, ministrul Justiției Tudorel Toader a declanșat procedura de revocare din funcție a lui Augustin Lazăr prin prezentarea unui raport de evaluare în care erau redactate 20 de puncte critice la adresa procurorului genera, exact ca în cazul revocării din funcția de procuror-șef la DNA a Laurei Codruța Kovesi.

În acest context, redacția PSnews.ro a luat legătura cu jurnalistul Oreste Todorescu pentru a analiza acțiunea ministrului Tudorel Toader. Întrebat până unde vor merge cei de la PSD-ALDE, omul de televiziune a atras atenția că vizate sunt instituțiile independente de viața politică, vizate fiind inclusiv serviciile și chiar directorul SRI, Eduard Hellvig.

„Eu cred că ei vor merge până unde vor fi lăsați să meargă. Eu cred că nu se vor rezuma la decapitarea lui Augustin Lazăr. Ei vor merge mai departe cu acapararea tuturor instituțiilor statului care au rămas independente de viața politică. Următorii pași, dacă nu îi va încurca nimeni pe parcurs, vor fi decapitarea directorului SRI și probabil ai celor de la SIE, între Dragnea și ei neexistând un lanț de iubire deși fac parte din același partid.

Numai că, eu cred că Augustin Lazăr va fi o piatră mult mai greu de înlocuit decât a fost doamna Kovesi pentru că totuși criteriile de excludere a lui Augustin Lazăr sunt în proporție de 80% similare cu cele cu care a fost revocată Laura Codruța Kovesi. Laura Codruța Kovesi avea totuși mai multe mandate la Parchetul General și la DNA. Augustin Lazăr a fost numit în 2016 de doamna Raluca Prună, adică el are doar 2 ani de management la Parchetul General, ceea ce este aproape un mandat, urmând să se încheie în martie 2019”, a precizat profesorul universitar.

Totodată, analistul politic este de părere că președintele Klaus Iohannis nu va accepta propunerea de revocare a lui Augustin Lazăr din funcție. Mai mult, Oreste l-a desființat profesional pe Tudorel Toader căruia îi solicită demisia și menționează că nu ar mai trebui să fie primit în corpul de elită al magistraturii române din cauza acțiunilor întreprinse de când este ministru.

De data aceasta, cu toate îngrijorările magistraților pe plan intern, cu toate îngrijorările Comisiei de la Veneția și a forurilor UE sunt convins că președintele Klaus Iohannis nu va da curs propunerii de revocare.

Cu atât mai mult cât, domnul Tudorel Toader a demonstrat că nu înțelege foarte bine principiile constituționale. CCR l-a amendat puțin și a transmis că o parte din decizii nu sunt constituționale. Atunci, dacă ministrul de Justiție, considerat arbitrar și puțin generos din partea opiniei publice de a fi o somitate în materie de drept constituțional și care ia niște decizii care nu sunt constituționale, dacă ar mai avea un dram de onoare, nu să își facă harakiri ca vechii samurai, dar măcar așa un act de demisie de onoare ar mai putea cumva să îi spele din păcate, dar este așa o dorință a oamenilor cu bun-simț. Numai că acești derbedei nu oglindesc oamenii cu bun-simț din România, ci, dimpotrivă, aspectele cele mai tenebroase și infracționale ale societății. Atunci, aștept să și-l ia avocat pe domnul Ciorbea și să răspundă în fața breslei profesionale din care a făcut parte.

Eu cred că Tudorel Toader nu ar mai trebui să facă parte din corpul de elită al magistraturii române pentru că faptele domniei sale demonstrează că este și rău-voitor și destul de slab pregătit și până la urmă nu a avut decât o singură misiune, aceea de a decapita capi de șefi de instituții”, a conchis Oreste Teodorescu în exclusivitate pentru PSnews.ro.

3 comentarii la “Tensiuni în justiție. Oreste, previziuni alarmante: Următorii pași, decapitarea directorului SRI și a celor de la SIE EXCLUSIV

  1. oreste=mason=hastag/rezis=democrat/kilary/biden s.am.d o lichea masonica care se inchina la intuneric , mars la sort bai nesimtitule , pai aia cu codul lui oreste a fost manipulare dupa ce te-au racolat sortuletii, pute-ai sa fii de partea pozitiva , ai ales altceva , cine stie … stie

  2. SIE e mai nou… si cred ca e OK… SRI insa poate pleca… se poate retrage in lumea productiei de film… POate va fi cooptat in juriul de la Ursul de Aur-Berlin!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *