Skip to content
Politică

Tensiuni în PSD. Scepticismul unui senator social-democrat: „Nu văd un politician un soi de surfer…”

Marţi seară în emisiunea de Antena 3 moderată de Alessandra Stoicescu, senatorul social-democrat Şerban Nicolae a dezminţit că ar exista condiţiile care să ducă la o rupere a PSD-ului, insistand pe ideea ca partidul va continua sa existe sub forma actuala dar având în viitori lideri politici cu viziune:

„Nu vad un politician un soi de surfer sau de deltaplanist (…) care sa vada ce e inainte (…). Eu am mai vazut amenintari ca pleaca, nu pleaca. Au mai si plecat unii. Astept sa se intoarca pe liste. Un social-democrat isi asuma niste lucruri. Daca PSD va da impresia ca bajbaie. Eu sper ca nu. (…) Astept sa vad asta la gesturile politce concrete. De asta am spus ca la votul de investire a guvernului Ciolos a fost un vot neclar. Au fost vreo 100 care au votat impotriva. Nu cred in plecari masive, nu cred in alternative de constructii la PSD. Speculatii se mai pot face, framantari oricum or sa fie. As vrea ca PSD sa fie un partid care sa nu fie niciodata afectata de nemultumirile individ sau neclaritatile intre lideri. As fi vrut ca Victor Ponta sa fie invitat si la bilantul guvernarii, as fi vrut ca aceste momente sa fie rezultatul unor actiuni de echipa, asa cum nu-ti pui problema cate goluri a bagat un centru inaintas, iti pui problema rezultatului final. La metafore, politica este foarte volatila. Eu ma refeream la oameni politici si partide care in loc sa aiba o viziune, sa dea o directie pe care sa o propuna (…) prefera sa prinda valul, sa vada ce zice strada, ce e la moda, sa faca schimbari de paradigma. Eu in asa nu cred foarte tare si nu cred ca as face politica orientandu-ma dupa ce e la modă, ce e in trend. A fost Basescu un astfel de politican, un surfer care a prins valul populismului, au fost 10 ani rai. Sper ca dupa 10 ani rai isi da seama ca cei care manifesta populism exagerat, cei care merg dupa cum duce moda sunt oameni politici rai.”, a punctat senatorul Serban Nicolae.

Discuţiile vin în contextul în care, marţi, în presă au apărut informatii despre existenta unor tensiuni in PNL pentru îndepărtarea anumitor lideri şi reformarea partidului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *