Skip to content
Puterea Știrilor Video

Tensiuni între primari și Eugen Teodorovici pe tema bugetului. Daniel Băluță, edilul Sectorului 4: Nu am cum să fiu de acord!

Primarul Sectorului 4, Daniel Băluță a fost cel mai recent invitat al ediției video, Puterea Știrilor. În cadrul interviului, printre altele, edilul a vorbit și despre situația privind bugetele primăriilor pentru 2019.

Amintim că primarii de municipii din România acuză Guvernul de lipsă de transparenţă în construcţia bugetului pentru anul 2019 şi afirmă că este pentru prima dată când nu au fost consultaţi, ba mai mult, solicitările lor privind dialogul au fost refuzate.

Astfel, chestionat în legătură cu această situație, primarul Daniel Băluță ne-a precizat:

”Eu nu pot să acuz că nu am fost consultat din acest punct de vedere, însă deciziile, și asta o spun cu tristețe, nu îmi aparțin. Care sunt problemele fundamentale pe acre le-am întâlnit în propunerea, pentru că vedeți că până în acest moment sunt doar discuții pe această temă, raportat la ultima discuție pe care am avut-o cu domnul ministru Teodorovici ieri și raportându-ne la bugetul Municipiului București, mi se par aspecte pozitive ce aș vrea să le punctez, următoarele:

Dacă în trecut cota de impozit general pe venit se situa la nivelul de 35 de procente pentru sectoare, în această propunere ea ajunge la 50%, lucru care este absolut îmbucurător. Pe de altă parte, discutăm despre un venit minim pentru fiecare locuitor la Municipiului București de 1200 de lei(…)

Asta sunt părți bune. Aceste părți bune ar însemna, într-un ideal, o creștere de aprox 32 de procente pentru bugetul sectorului 4. Însă, această veste vine la pachet cu o veste extrem de tristă și de neacceptat, din punctul meu de vedere. Nu am cum să fiu de acord și am văzut că nici colegii mei din țară nu îmbrățișează această idee: de a prelua cheltuielile de ceea ce înseamnă asistență socială, de plata centrelor, de plata indemnizațiilor pentru persoanele cu handicap, respectiv pentru plata însoțitorilor pentru că discutăm de numai la nivelul bugetului Sectorului 4 de 120 de milioane de lei. Ceea ce înseamnă că dacă încasăm 150 de milioane la nivel teoretic și la nivel practic discutăm de 120 de milioane, în contextul în care salariul minim pe economie a crescut, respectiv a apărut obligativitatea legală de a avea indemnizație de hrană, nu facem altceva decât să finanțăm aceste lucruri pe care Guvernul nu le mai plătește”, a declarat Daniel Băluță la Puterea Știrilor.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *