Skip to content
Politică

Tensiuni la vârful PNL. Blaga iese la atac

Este cunoscut deja faptul că în noul PNL încă există tensiuni între vechii liberali și foștii democrat-liberali.

Co-președintele PNL, Vasile Blaga, a declarat, în direct la Realitatea TV, că Senatul s-a mai făcut de râs încă odată, în contextul în care a dat vot negativ solicitării de urmărire penală în cazul lui Varujan Vosganian.

Astfel, Blaga i-a cerut demisia din PNL a fostului ministru, precizând că după votul din legislativ, ar fi un gest de onoare ca Vosganian să demisioneze din partid.

”Eu aș vrea să fiu extrem de clar, dacă mai trebuia încă un motiv ca Senatul să se faca de râs, a reușit. Și îmi pare rău, pentru că și eu sunt membru al Senatului. Și înainte de toate, eu aș vrea să îi mulțumesc colegului Ariton pentru demnitatea de care a dat dovadă, și ieri, și astăzi. Nu i-a trecut prin cap să meargă el să voteze împotriva cererii în cazul lui, și asta s- văzut și în rezultatul votului. Eu cred că de fapt astăzi, și asta este un lucru clar, și înainte de a trece la votul dat de PSD, vreau să mă uit în propria ogradă și să spun un lucru foarte simplu. Cei care cu adevărat, din PNL, din marele PNL, înțeleg comandamentul votului din 16 noiembrie, și poziția lui Klaus Iohannis și a noastră, au votat așa cum trebuie. De aceea am promis, vom face o analiza foarte serioasă în partid, foarte serioasă. Nu e vorba de oameni, e vorba de principii. Pe mine mă doare când e situația dificilă pentru un coleg dar legea e pentru toți. Nu înteleg de ce să sufere toti românii pentru o mână de oameni, fie și ei parlamentari care nu înțeleg despre ce este vorba, sau se fac că nu înțeleg despre ce este vorba. Nu pot să fiu de aocrd cu fariseismul lui Ponta, păi haideți să ne numărăm în Parlament, da, și să vedem de unde au venit voturile. Adică chiar nu îi este un pic rușine? și-a pus oamenii să voteze în favoarea lui Vosganian și tot el face pe nebunul? O obrăznicie dusă la extrem. Dar pe mine asta nu mă deranjează, sunt învățat cu Victor Ponta. Dar sunt suparat pe colegii care azi au încălcat, mi-e jenă să o spun, tot ce am promis noi în campania electorală prezidențială”, a declarat Vasile Blaga, informează Realitatea.net.

Întrebat dacă consideră că Varujan Vosganian ar trebui exclus din PNL, Blaga a subliniat faptul că acesta este cel care ar trebui să demisioneze.

”Cred că un gest de onoare ar fi invers, dânsul(n.r. Varujan Vosganian) să iși dea demisia din PNL”, a adăugat Blaga.

Vasile Blaga nu este singurul care îi cere demisia lui Varujan Vosganian. De aceeași părere este și senatorul Alin Tişe, vicepreşedinte al PNL, „pentru a nu exista discuţii că este protejat de PNL”, după respingerea în Senat a solicitării Parchetului de încuviinţare a începerii urmăririi penale a acestuia.

Senatorul Alin Tişe a declarat, joi, pentru Mediafax, că nu vorbeşte despre vinovăţia sau nevinovăţia lui Varujan Vosganian, aceste aspecte urmând să fie stabilite de instanţă.

„După votul de joi din Senat, care a respins solicitarea Parchetului General de încuviinţare a începerii urmăririi penale a lui Varujan Vosganian, îi cer acestuia demisia de onoare din PNL pentru a arăta că nu doreşte să facă partidul părtaş la o problemă personală şi pentru a nu exista discuţii că este protejat de PNL. PNL nu este un partid complice cu nicio persoană care are cereri venite din partea Parchetului. Nu vorbim aici de vinovăţia sau nevinovăţia lui Vosganian, ci de un gest de onoare care consider că ar trebui făcut de către acesta. Iar instanţa va fi cea care va stabili dacă e vinovat sau nevinovat”, a spus Tişe.

5 comentarii la “Tensiuni la vârful PNL. Blaga iese la atac

  1. Ma voi aveti buba la cap? Nu atoi vrea sa cititi totusi amarata aia de Constiututie si sa invatati ca votul parlamentarului este imperativ? In toate Constitutiile europene aproape exista acest filtru in fata abuzurilor justitiei impotriva politicienilor, iar in Romania abuzurile DNA sunt VIZIBILE de pe luna. Nu va e rusine sa va bateti joc de parlamentarism in asa hal? Adica sa lasati sa fie cercetata o persoana pentru o lege? Pai daca sunteti atat de prosti, desfiintati Parlamentul si sa legifereze madam Kovesi si Coldea, desfiintati guvernul si lasati sa conduca DNA: Voi chiar sunteti atat de prosti incat nu vedeti ca DNA ataca dreptul parlamentului de a legifera? Maine o sa va vad aliniati spre arest ca nu-i place cuplului care conduce azi Romania cum ati legiferat? Voi chiar nu aveti simtul masuri? CITITI DREAKULUI Constitutia parlamentari tembeli si nu mai votati propagandistic. Va felicit pentru votul dat pentru Vozganian.

  2. Lasa ca vedem noi ce va face Blaga cand ii va veni randul la DNA,sa vedem daca isi da demisia sau daca se va bucura cand in parlament se va vota o cerere de incepere a urmarii penale.Una de arestare ar fi si mai distractiva.

  3. Asa le trebuie liberalilor ,au ajuns culmea ,blaga si tise doi imputiti pdlisti stilpii basismului sa-i ceara demisia lui vosganian din PNL-e culmea liberalismului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *