Skip to content
Europa Politică

Tensiuni pe candidatura lui Kovesi. Siegfried Mureșan arată cu degetul spre PSD-iști: Acționează împotriva intereselor României!

Inquam Photos / Octav Ganea

Europarlamentarul PNL Siegfried Mureșan a reacționat după ce social-democratul Emilian Pavel a transmis, marți,  comisiei LIBE un mesaj critic față de Laura Codruța Kovesi.

Eurodeputatul a declarat, miercuri, pentru PSNews.ro, că PSD, prin acest gest, ”și-a dat autogol”, dar și că, asemeni, ALDE este un partid ”izolat”.

”Avem o situație în premieră. Nu am mai avut o situație în care un cetățean român să poată obține o poziție atât de importantă într-una din instituțiile Uniunii Europene. Pentru a combate mai bine frauda cu fonduri europene în viitor s-a decis crearea unui procuror general european, iar cel mai bine clasat candidat conform evaluărilor experților, este un candidat român. Nici nu mai contează cum se numește acest candidat și având în vedere  că el este cel mai bine clasat candidat și apreciat de către 12 experți, din multe domenii și multe state membre ale UE  este evident că orice om  politic român de bună credință, are obligația de a susține acest candidat”,  a declarat Mureșan.

De altfel, eurodeputatul este de părere că de doi ani de zile PSD și ALDE  ”eșuează”, și nu vor reuși să convingă Europa ”că de fapt agenda infractorilor ar fi agenda corectă”.

”De doi ani de zile, de la ordonanța 13, PSD și ALDE sub conducerea lui Liviu Dragnea și a lui Călin Popescu Tăriceanu încearcă să convingă lumea întreagă că sutele de mii de oameni care ies în stradă, care au ieșit la proteste, ar greși și că doar ei, PSD-ALDE au dreptate și sunt deținătorii adevărului absolut și vedem cum de doi ani de zile eșuează. Întreaga Europă, întreaga lume înțelege exact  ce se întâmplă în România, înțelege că poporul român vrea Justiție, vrea  dreptate, vrea bună guvernare și vrea valori europene și e predictibil și e foarte ușor de prezis că așa cum  au eșuat în ultimii doi ani de zile în a convinge Europa că de fapt agenda infractorilor ar fi agenda corectă,  așa vor eșua și acum”,  a afirmat Mureșan.

Totodată, eurodeputatul a precizat că gestul PPE de a o susține pe Laura Codruța Kovesi pentru funcția de procuror-șef european ”arată că Europa nu discriminează România”.

”Această întreagă procedură de semnare și de susținere a candidatului României, arată 4 lucruri foarte importante. În primul rând arată că Europa nu discriminează România și nu-i discriminează pe români deoarece a pus candidatul român în fruntea listei. Cel de al doilea lucru pe care îl arată această procedură este că PSD-ul acționează împotriva intereselor României și împotriva românilor. În loc să susțină un român care o șansă unică de a accede într-o poziție importantă europeană, încearcă să-l denigreze” a declarat Siegfried Mureșan.

Liberalul a reamintit și susținerea PNL-ului față de fosta șefă a DNA.

”Cel de al treilea lucru pe care îl arată evenimentele din aceste zile este că PNL  este singurul partid care poate obține ceva pentru România și pentru români pe plan european. Noi de săptămâna trecută ne-am anunțat public întreg sprijinul pentru candidatul român. Am început o muncă foarte activă de susținere a doamnei Kovesi la nivelul instituțiilor Uniunii Europene și în special la nivelul grupului PPE”, a reamintit liberalul.

De altfel, politicianul a precizat că efortul PSD-ALDE de a face rău lui Kovesi , este în zadar deoarece, ”lumea știe exact cine este Liviu Dragnea, cine este Tudorel Toader și credibilitatea lor este zero la nivel european”.

”Cel de al patrulea lucru pe care îl arată toată această procedură de numire a Laurei Codruța Kovesi, este că PSD și ALDE sunt două partide izolate în Europa, în PE și nu pot obține nimic pentru România la nivel european, chiar și acum când încearcă să facă rău nu reușesc, fiindcă lumea știe exact cine este Liviu Dragnea, cine este Tudorel Toader și credibilitatea lor este zero la nivel european. Prin acel e-mail trimis ieri, precum și declarația lui Tudorel Toader  din ultimele săptămâni, ei și-au dat autogol” a explicat Mureșan.

Reamintim că europarlamentarul PSD Emilian Pavel a transmis, marți,  membrilor Comisiei LIBE, unde urmează audierea fostei șefe DNA, un mesaj critic, care îi îndeamnă să o respingă. Detalii AICI

De altfel, și Tudorel Toader a înaintat o scrisoare către toţi miniştrii de Justiţie din Uniunea Europeană în contextul în care Laura Codruţa Kovesi este prima pe lista de propuneri pentru a conduce Parchetul European Detalii AICI.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *