Skip to content
Politică

Tensiunile cresc. Măsura impusă de Rusia împotriva României

Tensiunile dintre România și Federația Rusă par să crească tot mai mult.

TAROM solicită Rusiei, de peste un an, drept de survol pentru a putea opera cursa directă Bucureşti-Beijing (China), fără a primi însă avizul oficialilor de la Moscova, au declarat pentru surse din compania naţională de transport aerian.

Fostul vicepremier Liviu Dragnea anunţa în luna martie a anului trecut că TAROM va relua din vara lui 2014 zborurile pe ruta Bucureşti-Beijing-Bucureşti, oprite în 2003 din raţiuni economice.

„Conducerea companiei a încercat de mai multe ori să obţină drept de survol, a trimis mai multe scrisori guvernului rus pentru a-i solicita acest lucru, a încercat să ia legătura cu ei şi prin Ministerul Transporturilor, şi prin Ministerul de Externe. Au existat chiar şi câteva întâlniri cu ambasadorul Rusiei la Bucureşti, ultima având loc acum câteva săptămâni. Acesta nu a venit cu niciun răspuns de la Moscova”, au declarat surse din TAROM pentru agenţia Mediafax.

Din punct de vedere economic, traversarea spaţiului aerian al Federaţiei Ruse pentru a ajunge la Beijing este cea mai viabilă soluţie, fiind cea mai scurtă distanţă şi o singură taxă de plătit.

În plus, avioanele TAROM nu pot zbura mai mult de zece ore fără întrerupere. TAROM are o flotă de 23 de aeronave, din care jumătate au peste 20 de ani vechime. De asemenea, compania românească are circa 2.000 de salariaţi, îşi desfăşoară activitatea sub autoritatea Ministerului Transporturilor şi este membră a alianţei SkyTeam din anul 2010. Compania naţională operează peste 50 de destinaţii proprii şi destinaţii deservite de partenerii code share.

1 comentariu la “Tensiunile cresc. Măsura impusă de Rusia împotriva României

  1. Cine a aprobat (Parlament, CSAT) armament american pe teritoriul nostru? Desigur, metropola nu are nevoie de acceptul coloniei, dar macar de ochii lumii. O sa ajungem teatru de operatiuni fara voia noastra.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *