Cum vrea Lasconi să scape de rivalii din USR la stabilirea candidaților pentru Parlament

Sursa foto: x
Președintele USR și candidatul partidului la Președinție, Elena Lasconi, a lansat un sondaj intern în partid în care membrii formațiunii sunt întrebați dacă doresc ca lista de candidați pentru Parlament să fie stabilită în urma votului tuturor membrilor de partid, nu prin votul conducerilor filialelor județene și a Municipiului București.Miza acestei mutări este controlul de facto asupra partidului, în așa fel încât Lasconi să nu aibă soarta lui Dacian Cioloș, ales președinte al USR, dar silit să-și dea demisia, pentru că taberele rivale l-au împiedicat să-și exercite mandatul.

Pentru că nu controlează Biroul Național (BN), Elena Lasconi forțează alcătuirea listei pentru Parlament prin votul tuturor membrilor de partid.

Ea a trimis în mesaj pe un grup intern de Facebook al USR, care reunește circa 9.000 de membri de partid, în care le cere să se pronunțe în privința modalității de întocmire a listei pentru Parlament, potrivit independentnews.ro.

content-image

Decizia Elenei Lasconi este o consecință a faptului că actualul președinte USR și candidat la Președinție are sprijin la baza partidului, nu la vârful său.

În momentul de față, Lasconi are de partea sa doar 8 membri din 24 ai Biroului Național, restul fiind susținători ai lui Vlad Voiculescu și membri ai grupului unde vârf de lance împotriva lui Lasconi este Ionuț Moșteanu.

Argumentul forte al Elenei Lasconi este acela că, atâta vreme cât președintele USR este ales prin votul tuturor membrilor, la fel ar trebui să se întâmple și cu cei care vor candida la Parlament.

Dacă nu va reuși să-și impună apropiați în viitorul Parlament, puterea Elenei Lasconi în partid va fi mult diminuată.În plus ea nu are garanția că parlamentarii impuși de grupările adverse vor „trage” pentru victoria ei în alegerile prezidențiale, în campania electorală.

Planurile adversarilor săi sunt ca USR, cu Elena Lasconi la conducere, să obțină în alegerile parlamentare un scor mai bun decât la locale, dar Lasconi să nu intre în turul doi de scrutin de la prezidențiale.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: