Skip to content
Societate

Tentative de fraudă vizează platforme de gaming. Avertismentul DNSC

Facebook DNSC

Multiple tentative de fraudă online sunt derulate, în această perioadă, de către hackeri care copiază identitatea vizuală a unor platforme populare de gaming, atenţionează experţii Dispeceratului Naţional de Securitate Cibernetică (DNSC), într-o postare pe pagina oficială de Facebook.

Comunitatea de gaming este vizată în ultimul timp de multiple tentative de fraudă online. Atacatorii copiază identitatea vizuală a unor platforme de gaming cu reputaţie, cum ar fi Steam, creează pagini de tip #phishing care arată similar cu cele legitime şi le plasează pe domenii cu denumiri apropiate de original. Evitaţi furnizarea de date personale, date financiare sau date de autentificare pe astfel de site-uri şi verificaţi mereu în browser-ul de internet că vă aflaţi pe site-ul legitim. Evitaţi accesarea link-urilor sau ataşamentelor din mesaje nesolicitate venite din surse necunoscute. Verificaţi de fiecare dată adresa expeditorului din sursa mesajului primit. De multe ori atacatorii maschează numele real„, notează sursa citată, potrivit Agerpres.

Pe lista site-urilor frauduloase, unele încă disponibile online, se găsesc: steamcommunityxino.top (disponibil), steamconmunityn.com (indisponibil), steamcommunulty.com (indisponibil), steamcannunity.com (indisponibil), steamcommunity-it.ru (disponibil), steamcommmunity.ru (disponibil), steamcomnnmunity[.] (disponibil) şi steamcommunltty.ru (disponibil).

În prezent, DNSC, Poliţia Română şi Asociaţia Română a Băncilor, alături de parteneri din zona privată, precum Microsoft Romania, Bit Sentinel, Attack Simulator, Asociaţia Patronală a Industriei de Software şi Servicii (ANIS) şi Dekeneas, derulează la nivel naţional o campanie de conştientizare a riscurilor din spaţiul cibernetic, intitulată SiguranţaOnline.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *