Skip to content
Politică

Teodor Atanasiu, despre asul din mâneca PNL în jocurile pentru moțiunea de cenzură

Teodor Atanasiu prim-vicepresedintele PNL a fost prezent, marti seară, în platourile Realitatea TV în emisiunea Jocuri de putere” moderată de Rareș Bogdan. Atanasiu a vorbit despre calculele liberalilor în cooptarea parlamentarilor din opoziție astfel ca moțiune „Alege între România şi Ponta” depusă împotriva actualului premier, să treacă.

„Sunt parlamentarii PSRO condusi de domnul Geoana, parlamentarii UDMR. v Se poarta discutii cu conducerea UDMR, inca nu s-au incheiat discutiile, continua.  Cred ca e f greu pt conducerea UDMR sa explice populatiei maghiare din Romania ca au un premier care nu poate sa ii reprezinta. (…) Si alte minortati, s-au purtat discutii cu dansii si cred ca aceia nu vor putea sa explice propriilor populatii ca n-au interes in a-l sustine pe domnul Ponta.  PMP, PPDD domnului Fenechiu, nu stiu cum se numeste acum. Domnul Blaga, dna Gorghiu, liderii de grup si fiecare lider parlamentar…”

Referitor la o anumită miscare sau fuziune cu ALDE, Atanasiu a declarat: „Cred ca e prematur sa discutam despre o fuziune… Parlamentarii de la ALDE simt si ei ca intra pe ultima suta de metri. (…) 30 si vreo 36 sunt acolo. Acei parlamentari trebuie sa gandeasca care este viitorul lor politic. Ce vei spune in campanie pentru alegerile de la anul? Plus ca domnul Calin Popescu Tariceanu este prin excelenta un democrat, totdeauna s-a plasat de partea democratiei. Una este sa ai o optiune gresita si alta e sa alegi in a sustine un premier curat si uen premier care are probleme in justitie, un premier care te poate reprezenta afara (…). Calin Popescu Tariceanu le stie toate astea. Discutiile se poarta. Eu zic ca multi dintre parlamentarii de la ALDE se gandesc foarte foarte la ceea ce vor face la aceasta motiune de cenzura. (…) Da, avem semnale ca unii dintre ei vor vota, sper sa o faca in intregime. Aceasta motiune de cenz va fi un punct de la care sa discutam alegerile de anul viitor. Nu vom dori sa facem majoritate cu cei care acum se plaseaza in afara interesului romanilor, in afara interesului acestei tari.”

Despre negocierile cu parlamentarii UNPR, dacă acestia au fost abordati, Teodor Atanasiu a declarat: „Se poarta negocieri in continuare (…) se vor purta pentru martea viitoare. E foarte foarte important pentru ca toata lumea sa inteleaga ca pana la urma cand ai un interes superio al acestui popor mai treb sa treci si peste interesul de moment al unui partid. (…) Unii dintre ei prefera sa vada clipa si sa nu vada in viitor. Negociem si vom negocia pana in ultimul moment.”

Încă o dată, Atanasiu a întărit faptul că PNL îl sustine pe Cătălin Predoiu pentru poziția de sef al cabinetului:„Noi am stabilit ca daca vom avea un guvern al nostru il sustinem pe Catalin Predoiu in functia de prim ministru.”

Daca motiunea nu va trece si va fi respinsa, demnitarul a sugerat care va fi atitudinea PNL: „Suntem minoritari, ne mai trebuie 100 de voturi. Nu suntem dispusi sa negociem oricum, Suntem dispusi sa discutam principii. CA principiu este foarte clar ca guvernul lui Victor Ponta nu poate sa ramana datorita capului, capul lui Victor Ponta. (…) La anul sunt alegeri locale. (…) La fel de greu este ca daca acum nu intelegi aceste principii, la anul…”.

Cei care acum și care nu vin alaturi de PNL nu mai au de ce sa vina la anul alaturi de o posibilă guvernare liberală, a declarat Atanasiu, evidențiind faptul că: „Acum avem nevoie. Nu este an electoral. In an electoral avem nevoie de parlamentarii care acum au fost alaturi de noi”.

Referitor la scenariul PSD retrage sprijinul lui Victor Ponta: „Noi nu vom sustine un lt guvern PSD, noi vrem sa facem guvernul nostru. Altfel, vom ramane in opozitie, cu siguranta nu vom face o intelgere politica cu PSD. (…) Nu excludem intelegeri politice cu niciunul din partide in afara PSD.”

Totodată, prim-vicepreședintele PNL a menționat și candidații pe care partidul îi pregătește pentru alegerile locale de anul viitor.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *