Skip to content
Politică

Teodor Atanasiu, intervenție tranșantă în disputa dintre palate: NU ai cum să lași Armata fără șef!

monitorulcj.ro

Guvernul Dăncilă a pus marți, 8 ianuarie, noi presiuni pe Armata Română. Concret, Executivul a atacat în instanţă decretul prin care şeful statului a prelungit mandatul şefului Statului Major al Armatei.

În acest context, redacția PSNews.ro a luat legătura cu fostul ministru al Apărării, Teodor Atanasiu. Concret, chestionat ce urmărește PSD-ul prin această acțiune, liberalul a atras atenția că poate fi un joc politic, dar Armata României nu are cum să rămână fără un șef de Stat Major. Astfel, Teodor Atanasiu a precizat că trebuie să se vină cu un general care corespunde legii, iar la nivel de CSAT să existe un consens pentru numirea șefului de Stat Major.

„Dacă a fost atacat în instanță ea va rezolva fiind cea mai competentă în chestiuni de legalitate. Problema este că Armata nu poate rămâne fără șef de Stat Major. În momentul în care propunerea ministrului nu corespundea legii trebuia să fie prelungit mandatul șefului de stat major actual până la o altă propunere valabilă care să treacă de CSAT.

PSD-ul speră ca instanța să spună că nu s-a procedat corect cu prelungirea mandatului pe un an, iar astfel să se prelungească până vine următorul șef de Stat Major. Nu are cum să nu se prelungească și să rămână Armata fără șef de Stat Major. Probabil că este mai mult un joc politic din partea PSD decât de rezolvarea problemei. Problema este foarte simplă: vii cu un general care corespunde legii, adică are funcția și gradul necesare pentru ocuparea postului și lămurești membrii CSAT-ului că trebuie consens pentru numirea șefului de Stat Major. Așa se rezolvă problema. Restul sunt discuții politice în spațiul public care nu rezolvă problema armatei”, a declarat liberalul.

Totodată, chestionat dacă generalul Ciucă este potrivit să continue în fruntea Statului Major, Teodor Atanasiu a dat de înțeles că dar, dar acest fapt nu înseamnă că este singurul din Armata Română potrivit pentru o astfel de funcție

„Atât timp cât a fost bun până acum mă gândesc că va fi și în continuare. Acest lucru nu înseamnă că este singurul general al Armatei Române care să ocupe funcția. Problema este că nu poți numi unul care nu corespunde legii”, a conchis Teodor Atanasiu în exclusivitate pentru PSNews.ro.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *