Skip to content
Politică

Teodor Atanasiu renunţă la conducerea PNL Alba. Ce vrea în schimb

Senatorul PNL Teodor Atanasiu renunţă la funcţia de copreşedinte al organizaţiei din Alba a noului PNL şi vizează funcţia similară la nivel naţional.

Senatorul de Alba Teodor Atanasiu este cel mai vechi preşedinte de organizaţie judeţeană a PNL din istoria post-decembristă a României. Acesta a declarat vineri, 28 noiembrie 2014, în cadrul unei conferinţe de presă, că va renunţa la funcţia de copreşedinte al PNL Alba.

Atanasiu a completat că vizează funcţia de co-preşedinte a noului PNL şa nivel naţional, care urmează să rămână vacantă după ce Klaus Iohannis va depune jurământul de preşedinte al României.

“O să am o întâlnire cu ei astăzi şi o să îi anuţ că le mulţumesc foarte mult pentru modul în care am colaborat cu ei timp de 21 de ani, din 1993 sunt preşedinte la PNL Alba, dar nu o să pot să rămân în continuare pe această funcţie şi vor trebui să îşi găsească un succesor”, a afirmat senatorul Atanasiu.

Teodor Atanasiu susţine că se bucură de sprijinul multora dintre colegii săi de partid, dar că nu se doreşte a fi o competiţie internă acerbă pentru acest post interimar, valabil până în 2017. Liderul liberal a precizat că o decizie în acest sens se va lua până la data de 21 Decembrie.

“După plecarea lui Klaus Iohannis, postul de co-preşedinte va fi ocupat de unul dintre vicepreşedinţii PNL, pe care îl va vota Biroul Naţional al fostului PNL, format din 78 de membri. Astfel, unul dintre cei 32 de vicepreşedinţi ai partidului urmează să îi succeadă lui Klaus Iohannis, până în anul 2017, când va avea loc congresul naţional şi va fi ales noul preşedinte al PNL. Eu sunt unul dintre candidaţii la acest post şi mă bucur de susţinerea multora dintre colegi. Sper să nu fie o bătălie mare fiind totuşi vorba de un post de interimat. Ne vom întâlni şi vom sta la o discuţie amicală să alegem pe cine ar reprezenta cel mai bine interesele partidului. Până în acest moment doar Ludovic Orban şi eu ne-am anunţat candidaturile. Acestă situaţie trebuie rezolvată înainte de duminică, 21 Decembrie, când preşedintele Klaus Iohannis va depune jurământul”, a explicat senatorul de Alba.

Indiferent însă de rezultatul acestor alegeri interne, Atanasiu este decis să renunţe la conducerea organizaţiei PNL Alba şi să continue activitatea politică la nivel central. Teodor Atanasiu a fost unul dintre cei mai puternici susţinători ai lui Klaus Iohannis în PNL şi a dorit de la început candidatura primarului din Sibiu la funcţia de preşedinte al României.

Filiala noului PNL Alba îl mai are ca şi copreşedinte din partea PDL pe primarul din Alba Iulia, Mircea Hava. Şanse mari să ocupe postul politic lăsat vacant de Atanasiu le are Florin Roman, copreşedinte al organizaţiei PNL Alba Iulia. Acesta deţine şi o funcţie publică în administraţie, aceea de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Alba.

1 comentariu la “Teodor Atanasiu renunţă la conducerea PNL Alba. Ce vrea în schimb

  1. Ce tragedie in PNL sa ajunga doi tractoristi sa se bata pentru conducerea acestui partid. Pana si mustaciosul de Dragnea e mai slefuit decat voi Chiar si buldogul….. Carpe bune de sters, pe jos……

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *