Skip to content
Politică

Teodor Meleșcanu, atac dur la Călin Popescu Tăriceanu: Este o umbră disperată, tremurând de frica zilei de mâine

" "

Teodor Meleșcanu continuă ping-pong-ul declarațiilor cu Călin Popescu Tăriceanu, după ce a fost exclus din ALDE. Într-un mesaj publicat pe Facebook, Meleșcanu, ales președintele Senatului, deși era membru ALDE, în acuză pe Tăriceanu că vinde partidul contra salvării lui personale.

”Întreb din nou: cu ce am greșit? Am urmat pașii domnului Tăriceanu, care a fost ales de două ori președinte al Senatului propus și susținut de PSD – cel bun!

" "
" "

PSD care a citit sondajele și nu l-a propus candidat unic fără șanse, nu e bun pentru domnul Tăriceanu.

Ca să se salveze, vinde ALDE, mai exact îl da contra salvării lui personale. «Un regat pentru un cal» s-a transformat în «un partid pentru un postuț». Partid, unde sunt foarte mulți colegi de mare valoare, care au muncit la crearea și creșterea lui. Oameni de valoare care astăzi, nu înțeleg cum domnul Tăriceanu poate să distrugă totul.

Disperarea este atât de mare și demnă de milă încât domnul Tăriceanu recurge la ilegalități. Cât despre democrație și transparență nici nu poate fi vorba. Căline, le-ai dus în derizoriu!

Unde e Tăriceanu care a luptat împotriva injustiției, a statului paralel și pentru libertățile individuale? Unde e direcția, proiectul ALDE, cu care marele om de stat ne-a ademenit acum câțiva ani?

Tot ce a rămas este o umbră disperată, tremurând de frica zilei de mâine, orbit de ură și de doctrina de răzbunare. Eu nu îl cunosc pe acest om, ca atare nu voi mai acorda atenție măruntelor lupte pe persoană fizică a unui expirat politic și a măruntei lui clici.

Voi lăsa justiția să hotărască dacă excluderea celor care s-au opus mini-dictatorului este legală sau nu.

«Cea mai rea formă de ilegalitate este cea care se pretinde legală», zicea Platon. Un cetățean neimportant.

Viața merge mai departe. Avem treburi de făcut pentru țară. Promit că de azi nu ne vom ocupa de mărunțișuri, fantome, himere!”, a scris Teodor Meleșcanu pe Facebook.

ALDE a decis în ședința de vineri excluderea lui Teodor Meleșcanu, Grațiela Gavrilescu, Alexandru Băișanu și Ion Cupă din partid.

„Biroul Politic Executiv al ALDE, întrunit astăzi, 13 septembrie, a luat act de pierderea calităţii de membru ALDE pentru următorii: Teodor Meleşcanu, Graţiela Leocadia Gavrilescu, Ion Cupă şi Alexandru Ştefan Băişanu, în baza prevederilor art. 14, alin 2, lit. c din Statutul ALDE care prevede :

Calitatea de membru ALDE se pierde prin aderarea la sau susţinerea publică a unui alt partid sau a unei alte doctrine politice, cu excepţia partidului sau partidelor cu care ALDE se află în alianţă politică sau electorală.

Biroul Politic Executiv al ALDE a constatat că domnul Teodor Meleşcanu, doamna Graţiela Leocadia Gavrilescu, precum şi domnii Ion Cupă şi Alexandru Ştefan Băişanu au acceptat să participe la discuţii de negociere cu PSD în vederea ocupării de funcţii la nivelul Senatului României, respectiv Guvernului României, discuţii în urma cărora au acceptat funcţiile propuse”, se arată într-un comunicat de presă al ALDE.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *