Skip to content
Politică

Teodor Meleșcanu, audiat la DNA. Senatorul este martor într-un dosar deschis după ce guvernarea PSD a schimbat poziția țării la CEDO, în speța Liviu Dragnea vs România

Inquam Photos / Octav Ganea

Senatorul Teodor Meleșcanu a ajuns, joi dimineață, la Direcția Națională Anticorupție, unde a fost citat ca martor în dosarul privind modul în care Guvernul României a modificat poziția țării într-un proces deschis.

Citarea lui Meleșcanu ar avea legătura cu încercarea lui Liviu Dragnea de a ataca la forurile internaționale condamnarea sa în dosarul referendumului, potrivit unor surse citate de Digi24.

Mai exact, ar fi vorba despre un dosar deschis după ce fostul agent guvernamental la CEDO Viorel Mocanu a schimbat apărarea statului în cazul Dragnea vs. România, în perioada în care Meleșcanu era ministru de Externe.

În primul rând nu știu despre ce este vorba. E o citație. Am primit-o, dar din câte știu eu nu este în dosarul lui Mocanu. În zilele următoare, în calitate de martor. (…) Este posibil ca citația să fie pentru mâine, dar voi merge zilele următoare. Da, sigur că voi merge. Încă nu știu în ce dosar am fost citat”, a spus Meleșcanu.

Amintim că DNA a deschis un dosar pentru a investiga modalitatea prin care agentul guvernamental pentru CEDO, Viorel Mocanu, a apărat interesele României în procesul deschis de fostul președinte al Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, în dosarul Fraude la Referendum, în care, în anul 2016, primise 2 ani de închisoare cu suspendare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *