Skip to content
Politică

Teodor Meleșcanu, la ieșirea din sediul DNA: Dosarul n-are legătură cu ancheta legată de CEDO

Inquam Photos / Octav Ganea

Teodor Meleșcanu a ieșit din sediul DNA, unde a fost audiat în calitate de martor privind fapte din 2017. Dosarul n-are legătură cu ancheta legată de CEDO, susține fostul ministru.

„Martor într-o anchetă, despre care nu pot să vă spun nimic, pentru că este o anchetă în curs”, a fost prima reacție a demnitarului.

Întrebat dacă are legătură cu vechea anchetă legată de CEDO, Teodor Meleșcanu a răspuns: „Nu, nu, nu”.

Întrebat ce fapte vizează actuala speță și când s-ar fi petrecut acestea, el a afirmat: „În 2017”.

Senatorul a negat că ar fi vorba despre „relații de partid” în investigația declanșată de procurorii anticorupție.

Fostul ministru a mai fost citat de DNA în 2020. Ce viza dosarul procurorilor anticorupție:

Nu e prima oară în acest an când Teodor Meleșcanu ajunge în fața procurorilor. În luna februarie, fostul ministru era citat de DNA, în calitate de martor, într-un dosar deschis după ce fostul agent guvernamental Viorel Mocanu a schimbat apărarea statului român în speța Liviu Dragnea vs. România de la Curtea Europeană a Drepturilor Omului – lucru ce se întâmplă în perioada în care Teodor Meleșcanu, ex-director al Serviciului Român de Informații Externe (SIE), deținea portofoliul Externelor în guvernarea PSD.

„În primul rând nu știu despre ce este vorba. E o citație. Am primit-o, dar din câte știu eu nu este în dosarul lui Mocanu. În zilele următoare, în calitate de martor. (…) Este posibil ca citația să fie pentru mâine, dar voi merge zilele următoare. Da, sigur că voi merge. Încă nu știu în ce dosar am fost citat”, a spus Meleșcanu.

Referitor la faptul că poziția lui Viorel Mocanu ar fi putut fi în detrimentul României, Teodor Meleșcanu susține: „Păi, dacă nu le știu, de unde să vă spun? Am acces la informații dacă sunt necesare, dar nu a fost cazul”.

„Nu cunosc aspecte legate de prezența domnul ministru Meleșcanu la sediul D.N.A, nici calitatea în care domnia sa a fost invitat și nici aspectele necesare a fi lămurite. Vreau să clarific, însă, informațiile vehiculate în spațiul public cu privire la faptul că domnia sa a fost citat și audiat «în cauza lu’ Mocanu!», cauză în care eu, în calitate de Agent Guvernamental, aș fi schimbat apărarile statului român în fața Curții Europene de la Strasbourg referitor la ‘Cauza Dragnea contra Romaniei’, astfel că menționez în mod expres următoarele:

Din corespondența intensă purtată de mine cu cei de la DNA reiese faptul că această cauza a fost deschisă cu privire la o situație de fapt expusă trunchiat în mass-media, însă care nu a fost confirmată de actele pe care le-am pus dispoziție! Astfel, nu sunt investigat de cei de la DNA, nu am nicio calitate și nici nu întrevăd modificări în acest sens!”, declara Viorel Mocanu, potrivit B1.ro, într-o primă reacție după dosarul deschis de magistrați.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *