Skip to content
Politică Societate

Teodor Meleșcanu nu exclude o nouă candidatură la președinția Senatului: Toate posibilitățile sunt deschise

Inquam Photos / Octav Ganea

Teodor Meleșcanu nu exclude posibilitatea de a candida din nou pentru președinția Senatului, după ce Curtea Constituțională a României a declarat că actualul său mandat este invalid, pentru că procedura de instalare a fost nelegală.

Așteptăm considerentele CCR, pentru a proceda în consecință. (…) Până la publicarea în Monitorul Oficial, Partea I, eu îmi asum în continuare prerogativele pe care le am. După publicare, vom face consultările politice necesare, pentru a găsi cea mai bună soluție în acest caz”, a declarat Meleșcanu, la Palatul Parlamentului.

Întrebat dacă va candida din nou pentru președinția Senatului, Teodor Meleșcanu a răspuns: „Asta va trebui să vedem după ce se publică în Monitorul Oficial. Sigur, o să avem consultări. O să vedem, toate posibilitățile sunt deschise”.

CCR a anunțat, miercuri, că declară drept nelegală procedura prin care Teodor Meleșcanu a fost instalat la șefia Senatului, invalidându-i mandatul. Între timp, PNL a propus deja un nou parlamentar pentru a ocupa a doua funcție în stat, scrie b1.ro.

Noua poziție a fostului ministru vine în contextul în care, tot miercuri, dar ceva mai devreme, Teodor Meleșcanu avusese o primă reacție la decizia CCR de a declara nelegală numirea sa în fruntea Senatului. La acel moment, el susținea că se va conforma deciziei și va demisiona imediat ce vede anunțul oficial și motivarea deciziei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *