Skip to content
Politică

Teodor Meleşcanu clarifică scandalul ”ofițer acoperit”

Candidatul independent la Preşedinţie, Teodor Meleşcanu, a declarat, sâmbătă, într-o emisiune televizată, că nu a fost niciodată ofiţer acoperit.

Întrebat de moderatori dacă el este candidatul care a fost ofiţer acoperit, Teodor Meleşcanu a răspuns că, fiind de trei ori senator, candidatura sa a fost verificată de fiecare dată de diferite instituţii.

Este aberant, dacă eşti şef nu eşti acoperit. Nu am fost nici ofiţer activ, nici acoperit, nici descoperit, nici înainte, nici acuma, nici în viitor. Cred că v-am răspuns suficient, e clar. De altfel, am trei mandate de senator, de fiecare dată când mi-am depus candidatura a fost verificată şi de CNSAS, şi de toţi ceilalţi. Dacă era ceva aţi fi aflat demult‘, a spus Meleşcanu, la TVR.

Teodor Meleşcanu a precizat că deşi calitatea sa de fost director al SIE îi conferă anumite atuuri, acestea nu pot fi valorificate în campania sa electorală.

Evident, este unul din marile mele atuuri, numai că nu am ce să valorific în campanie electorală. Informaţiile Serviciului de Informaţii Externe sunt strict informaţii de politică externă’, a afirmat Meleşcanu, potrivit Agerpres.

Rugat să contribuie la clarificarea chestiunii legate de faptul că este benefic sau nu ca un viitor şef de stat să fi avut legături cu un serviciu secret, fostul director al SIE a răspuns că depinde de modul în care este folosită această calitate.

‘Dacă este folosită în campanie electorală împotriva unor competitori sau a altora, sau în politică, sau pentru crearea de false majorităţi prin soluţii imorale, cum se spune, acesta este un lucru rău. Dacă le foloseşte în interesul ţării este un lucru foarte bun după părerea mea‘, a spus Meleşcanu.

El a menţionat că din poziţia pe care a ocupat-o până de curând nu avea cum să aibă informaţii despre dosarele care au fost făcute publice în ultima vreme şi care se leagă de numele unor persoane lansate în cursa prezidenţială.

Nu aveam de unde să am cunoştinţă despre dosarele care s-au deschis, dosarele sunt la Parchet, sunt în curs de elaborare, de cercetare, nu aveam de unde să am informaţii‘, a spus Meleşcanu.

Întrebat dacă i se pare o pură coincidenţă faptul că există, în prezent, în campanie electorală, multe procese televizate, candidatul independent la alegerile prezidenţiale a susţinut că este posibil ca acum să fi ajuns la maturitate dosarele.

S-ar putea foarte bine ca perioada campaniei electorale să fie foarte stimulativă pentru aceste dosare. S-ar putea la fel să fie un efort deosebit din partea justiţiei, pe care nu-l putem nega sau să considerăm că nu-l putem băga în seamă, faţă de ridicarea MCV – Mecanismul de Cooperare şi Verificare – privind România, care aşa, cum spuneaţi, are numeroase efecte, inclusiv admiterea în Schengen. Oricare din aceste lucruri poate să fie o explicaţie‘, a afirmat Teodor Meleşcanu.

 

7 comentarii la “Teodor Meleşcanu clarifică scandalul ”ofițer acoperit”

  1. Si Ponta e deputat. CNSAS nu l-a verificat si pe el? De ce ne tot învârtim in jurul acestui subiect? Tara a avut nevoie de el, in calitate de procuror. Unde e problema? Nu a făcut rău României! Sau nu e așa? Atunci spuneti ce rău a făcut??? Avem si alte probleme in viața!!!

  2. Oare cat mai trebuie acest om sa se explice? Chiar nu vrem sa intelegem. Campania asta ar trebui sa fie o sansa pentru fiecare, nu sa fie un razboi intre candidati.

  3. Ma uit la principalii candidati si nu inteleg cum au ajuns indivizi precum Udrea, Ponta, si altii ,sa ne fie presedinti
    In afara de Teodor Melescanu care are experienta personala, nu promite, nu minte, e un bun diplomat, nu vad pe altcineva mai potrivit decat dansul

  4. Mai bine ati deschide ochii si v-ati da seama ca este candidatul ideal!Nu a ascuns nimic, nu a promis nimic,asa cum au facut ceilalti candidati… Are un plan politic destul de bine pus la punct cu care ar putea scoate Romania din situatia actuala!

  5. Vad ca toti uita facatura cu APR-ul,cu finantarea dubioasa a constructiei acestuia,cu comanda externa pe care s-a bazat, se uita foarte usor ca NIMENI nu a vazut sau auzit ca se strang semnaturi pentru candidatura lui s.a.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *