Skip to content
Politică

Teodor Meleşcanu spune că obiectivul său este recăpătarea respectului şi încrederii cetăţenilor în Senat

Inquam Photos / George Călin

Noul preşedinte al Senatului, Teodor Meleşcanu, a afirmat, marţi, după ce a  fost ales preşedinte că obiectivul său este recăpătarea respectului şi încrederii cetăţenilor în Senat.

Mulțumesc celor care m-au votat și vreau să dau asigurări pentru cei care nu m-au votat sau m-au atacat că voi fi un președinte echilibrat. Vârsta, experiență și integritatea mea le pun în slujba Parlamentului. Obiectivul meu este recăpătarea respectului și încrederii cetățenilor în această instituție„, a declarat Teodor Melescanu.

În toată activitatea mea politică am servit ţara mea, poporul meu şi niciodată interesele politicienilor momentului. Înainte de a fi membru de partid sunt român. Sunt membru al grupului ALDE şi voi depune toate eforturile pentru a asigura continuitatea eficientă a actului de guvernare, conform mandatului dat de alegători în programul PSD-ALDE din 2016.  Este datoria noastră să asigurăm cadrul legislativ necesar continuării guvernării de o manieră constituţională, legală şi eficientă în interesul cetăţeanului. Am ferma convingere că în politică votul cetăţeanului trebuie să fie determinant şi nu jocurile de culise în interesul câtorva”, a mai spus Meleşcanu.

Acesta le-a cerut colegilor din Senat să-i acorde sprijinul.

Dragi colegi, orice politician responsabil trebuie să aibă deviza să facem cât mai multe, câtori mai mulţi. La începutul discursului v-am promis echilibrul meu, iar acum vă cer  sprijinul pentru a face din Parlamentul României o instituţie de elită în sistemul democratic românesc”, a mai spus Meleşcanu.

Senatorul Teodor Meleşcanu a fost ales, marţi, în plen, în cel de-al doilea tur de scrutin, preşedintele Senatului cu 73 voturi „pentru”, în timp ce conytracandidata sa, Alina Gorghiu, a obținut 59 de voturi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *