PSnews

Recent

Teodorovici anunță că va fi introdusă taxa pe autostradă: cum motivează inițiativa

adevarulfinanciar.ro

Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, a afirmat, luni seară, la TVR, întrebat fiind dacă va fi introdusă taxa pe autostradă în România, că astfel de taxe se plătesc şi în alte ţări şi că aşa se procedează în cazul parteneriatelor public-private. „Nu o să vină un privat să-ţi facă o investiţie să ia banii în 50 de ani”, a spus Teodorovici.

Eugen Teodorovici a spus, într-o emisiune la TVR, că specialiştii din Ministerul Transporturilor vor fi cei care vor stabili o eventuală taxă pentru autostrăzi şi că propunerea acestora va fi luată în discuţie de Ministerul Finanţelor Publice, precizând că există o echipă de lucru în acest sens, potrivit news.ro.

„Afară nu se plăteşte nicio taxă pentru trecerea de pod sau pe o autostradă? Aşa se întreţin drumurile, infrastructura aşa se întreţine! De unde se întreţine ea? Bani de unde?”, a spus ministrul Fnanţelor, întrebat dacă susţine introducerea taxei pe autostrăzi.

El a precizat că un cuantum al taxei va fi stabilit în funcţie de trafic.

Teodorovici a adăugat că, până la sfârşitul acestui an, se vor atribui cele mai multe contracte pentru construcţia de autostrăzi.

„Au fost anunţuri şi la nivel de Guvern, până la final de an se vor atribui o mare parte din aceste contracte importante. (…) Nu o să vină un privat să-ţi facă o investiţie să ia banii în 50 de ani”, a mai spus Teodorovici.

Comentarii

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Inapoi