Skip to content
Politică

Teodorovici anunță deschisă seria CEx-urilor PSD în teritoriu: Partidul trebuie să îşi redobândească unitatea în diversitate

Eugen Teodorovici, ministrul Finanțelor - Guvern Dăncilă

Din cauza rezultatului la alegerile europarlamentare, Partidul Social Democrat (PSD) are nevoie să îşi refacă, să îşi reconstruiască și să îşi redobândească unitatea în diversitate, a precizat ministru de Finanţe, Eugen Teodorovici, într-o postare de pe Facebook.

„Astăzi (vineri – n.r.) am început seria CEx-urilor în teritoriu, la Brăila, Galați și Tulcea, alături de Viorica Dăncilă, președintele partidului și de Mihai Fifor, secretarul general. Pentru că nici liderii, nici membrii, nici susținătorii acestui partid nu au fost deloc mulțumiți de rezultatul obținut la ultimele alegeri”, a precizat Eugen Teodorovici.

" "
" "

„Pentru că toți, și chiar sper că toți, am înțeles că nu trebuie să căutăm motive și justificări în exterior și că, uneori, trebuie să acceptăm un adevăr incomod, unei minciuni convenabile”, a adăugat ministrul.

În continuare, Eugen Teodorovici a vorbit despre „respect față de colegi” şi „implicare reală” dar şi de „critică dreaptă și constructivă”. Asta in timp ce premierul Viorica Dăncilă a declarat că va cere demisia tuturor șefilor de organizații județene care nu-şi vor îndeplini obiectivele asumate la prezidenţiale.

„Pentru că simt că este nevoie să refacem, reconstruim și redobândim acea unitate în diversitatea propriului partid. Dar o diversitate înțeleasă ca respect față de colegi și implicare reală, chiar ca o critică dreaptă și constructivă, nu ca o exteriorizare exagerată a propriilor inacțiuni și frustrări”.

De asemenea, Eugen Teodorovici a precizat că PSD are nevoie şi de „coerență, seriozitate, de atitudine și acțiune responsabilă”.

„Nu în ultimul rând, pentru că urmează alegeri extrem de importante, atât pentru președinția României, la finalul acestui an, cât și alegeri locale și parlamentare, anul viitor. Deci ne așteaptă ore, zile și luni de muncă în echipă, în care avem nevoie de mai multă coerență, seriozitate, de atitudine și acțiune responsabilă, în care nu prea mai e loc de pălăvrăgeală, hârjoneala și teribilism”, a încheiat el.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *