Skip to content
Economie Politică

Teodorovici: Bugetul pe 2019 va fi publicat pe site-ul Finanțelor. Va fi o mare diferență față de anul trecut

Inquam Photos / Octav Ganea

Ministrul de Finanțe, Eugen Teodorovici, a fost prezent marți la întâlnirea Comisiei economice a Senatului, la invitația senatorului ALDE Daniel Zamfir, pentru a participa la discuțiile legate de manipularea ROBOR de către băncile comerciale, cu acordul BNR.

Cum guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, a declinat invitația de a participa la ședința Comisiei, atenția presei s-a îndreptat către proiectul de buget pentru 2019, pe care Teodorovici a anunțat că îl va publica marți pe site-ul ministerului de Finanțe, pentru a fi supus dezbaterii publice.

Teodorovici a declarat că proiectul de buget va fi publicat pe site pentru consultare publică după discuţia pe care o va avea cu reprezentanţii structurilor asociative la nivel local.

El a menționat că deficitul va fi ”undeva la 2,55%”.

El a adăugat că întâlnirea va avea loc la sediul INS de la ora 15,00 şi nu va participa premierul Viorica Dăncilă.

Dorința noastră este ca mare parte a banilor din economie să fie duși către zone importante: sănătate, edicație, investiții, va fi o mare diferență față de bugetul de anul trecut”, a declarat ministrul de Finanțe.

Discuțiile au fost destul de largi, cu toți actorii, au generat întârzieri.

Sănătatea și Educația am luat decizia politică să alocăm o mare parte din resursele financiare ale bugetului către ele. Și, bineînțeles, la investițiile în zona publică”, a adăugat el.

Ce este foarte important: se schimbă modul în care se fac deschiderile. Ministrul de Finanțe face o analiză de la caz la caz și aprobă sau nu deschiderile bugetare. Va fi mult de muncă, dar vrem să avem siguranța că banii vor fi distribuiți așa cum trebuie. Cei care vehiculează idei privind concedierile din zona bugetarilor nu au nicio legatură cu partea economică.

Tot ce s-a asumat ca investiție publică, la nivel național, va avea banii alocați”, a mai spus Eugen Teodorovici.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *