Skip to content
Politică

Teodorovici: Comisia Europeană ne comunică miercuri decizia sa, sper pozitivă, privind capitalizarea CEC

Inquam Photos / Octav Ganea

Ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, a declarat joi, la Oradea, că aşteaptă săptămâna viitoare decizia Comisiei Europene privind capitalizarea CEC, potrivit agerpres.

„Comisia Europeană ne va comunica miercuri decizia sa, sper, pozitivă, că putem face capitalizarea CEC-ului. Înseamnă, din punctul meu de vedere, o mândrie pentru orice guvern, ar fi super ok o astfel de măsură. 940 de milioane de lei au fost sprijinul din acest an pentru această capitalizare. Şi dacă totul este bine, săptămâna viitoare sau în primele zile ale următoarei săptămâni, putem face această capitalizare a CEC-ului”, a declarat, într-o conferinţă de presă, ministrul Finanţelor.

De asemenea, a precizat el, aşteaptă un răspuns de la Banca Naţională pentru fuziunea Eximbank cu Banca Românească, „hulită de unii necunoscători de carte”, dar care, alături de capitalizarea CEC-ului, vor constitui pentru România, în această zonă, „un pas înainte pentru a creşte cota de piaţă a statului”. „Ştim foarte bine Polonia, Ungaria au cote foarte ridicate. Noi facem paşi, dar uite că-i facem”, a adăugat ministrul Teodorovici.

În ceea ce priveşte Ordonanţa 6/2019 cu restructurarea financiară, „faimoasa amnistie fiscală”, ministrul a afirmat că a primit miercuri o listă de la colegii săi cu cei care au depus notificări că vor să li se aplice această restructurare financiară.

„Şi surpriză. Foarte interesant pe acea listă. Plus că sunt, cel puţin până acum, un miliard de lei ca sume care vin pe baza acestei ordonanţe până la final de an la bugetul de stat. Dar mai e timp de înscriere…Apoi, pe termen mediu şi lung, avem companii precum Complexul Energetic Hunedoara căruia i se vor şterge datorii enorme şi i se va da o şansă de funcţionare cum trebuie; Avioane Craiova, ceva la Orăştie, IOR-ul, iată companii româneşti care au şanse la viaţă în baza acelei mult hulite ordonanţe privind, chipurile, amnistia fiscală. Vom prezenta în curând o situaţie”, a mai declarat Eugen Teodorovici.

Ministrul Finanţelor Publice a avut joi, la Oradea, o serie de întâlniri cu oameni de afaceri şi cu primarii PSD din judeţ.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *