Skip to content
Politică

Teodorovici îl trimite la plimbare pe ministrul Finanțelor: Băncile fac ce permite legea

paginadepolitica.ro

Atacul declanșat împotriva băncilor de către actualul ministru al Finanțelor, Ionuț Mișa, riscă să se întoarcă împotriva sa, ca un veritabil bumerang.

Afirmația lui Mișa, prin care acesta acuză 70% din băncile străine că ar fi evitat plata impozitului pe profit prin diverse artificii financiare este aspru taxată de senatorul PSD Eugen Teodorovici, preeședinte al comisiei de specialitate din camera superioară a Parlamentului și fost ministru de Finanțe.

„Întrebați-l pe domnul Mișa dacă a fost cumva șeful marilor contribuabili din ANAF și dacă a făcut vreo propunere de schimbare a sistemului către orice ministru de Finanțe?

De declarații din acestea de luptători eu m-am săturat. De când e ministru a avut vreo acțiune concretă de forță în sistem?

Aș vrea să văd mai puțină vorbă și mai multă acțiune. Orice companie, bancă sau multinațională, acționează în baza unei legi existente. Deci fac ce le permite legislația. Aș fi vrut să văd ceva concret, nu doar vorbe”, a comentat Teodorovici, pentru evz.ro.

Conform actualului ministru al Finanțelor, în ultimii 5 ani, doar 15 bănci din cele prezente pe piața internă au plătit impozit pe profit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *