Skip to content
Politică

Teodorovici lansează un nou atac la conducerea partidului: Nu vreau să fiu alături de groparii PSD-ului

Inquam Photos / Octav Ganea

Fostul preşedinte executiv al PSD Eugen Teodorovici afirmă că nu doreşte să fie printre ”groparii PSD”, ci printre cei care pot să-i redea renumele de ”partid al marilor proiecte”. Teodorovici susţine că PSD nu ştie să-şi fructifice avantajele de imagine şi nu ar fi pierdut atât de multe bătălii dacă ar fi învăţat cum să fie incisiv. ”PSD a fost de multe ori propriul său adversar”, afirmă Teodorovici care solicită organizarea unui congres al partidului.

”Nu vreau să fiu alături de groparii PSD – ului. Dar vreau să fiu printre aceia care pot să îi redea renumele de partid al marilor proiecte de ţară economice şi sociale, al personalităţilor marcante şi al adevăraţilor lideri. Îmi doresc să fiu acolo, împreună cu oamenii aceia mulţi ce încă  rezonează puternic cu spiritul social-democrat, dar şi cu cei care au nevoie, poate, de o motivaţie pentru a-şi recupera sau dobândi mândria de a fi şi de a spune că sunt membri ori susţinători ai Partidului Social Democrat”, a scris, duminică, pe Facebook, Eugen Teodorovici.

Acesta consideră că, ”în ciuda multelor lucruri bune făcute de PSD, acest partid nu ştie să-şi fructifice avantajele de imagine suficient de bine”.

”Mass-media ne cataloghează ca fiind un partid defensiv, incapabil de a genera atacuri (justificate!) către ceilalţi competitori politici cu care concurăm la fiecare ciclu electoral. De ce nu este PSD incisiv? Este o întrebare la care dacă am fi găsit răspunsul probabil n-am fi pierdut multe bătălii importante … poate aţi fi tentaţi să credeţi că nu avem strategii cei mai buni!⁉ Nici vorbă! Eu, unul, cred că PSD a fost de multe ori propriul său adversar. În mare parte, competiţia internă a generat conflicte şi lupte mai mari decât cele cu adversarii. Competitia este bună, veţi spune, deoarece te determină să te perfecţionezi, orice formă constructivă de competiţie e generatoare de calitate şi sunt perfect de acord cu acest aspect. Însă, până la un punct şi anume până acolo unde aceasta este apanajul dezbaterii şi al meritocraţiei nepartinice, nicidecum iniţiatoare de trădare. Fault. Offside. În multe cazuri,  trădarea a dus PSD în opoziţie şi chiar în băşcălia sau ura unora dintre cetăţenii oneşti ai ţării noastre…”, a mai scris Teodorovici.

Acesta afirmă că, ”măcinat de luptele interne, PSD nu a mai reuşit să se ridice la nivelul aşteptărilor oamenilor”.

”Sunt un politician nou, dar nu suficient de naiv încât să nu-mi dau seama în ce situaţie este acum PSD. Partid în opoziţie, cu o imagine destul de avariată şi cu leadership ambiguu. Plutim în derivă după coliziunea cu iceberg-ul şi nu reuşim să ne găsim drumul sau măcar dorinţa de a mai căuta vreun drum politic. PSD este, poate, în cea mai dificilă situaţie în care s-a aflat vreodată – nu pentru că este în opoziţie (a mai fost de multe ori!) – nici pentru că nu are vreun scor strălucit (a mai avut situaţii asemănătoare!) – ci pentru că a pierdut ceva mult mai important: încrederea în propriile forţe şi încrederea celor care ne simpatizau şi considerau că mai putem însemna ceva vreodată‼”, consideră fostul preşedinte executiv al PSD.

Acesta consideră că lipsa de încredere din partea electoratului este ”anticamera dispariţiei PSD, poate cea mai mare miză a lui Klaus Iohannis şi a PNL”.

”Miza lor este evidentă, şi anume dispariţia PSD sau măcar lipsa lui de relevanţă. Trădarea este cheia pentru a netezi drumul PNL şi al preşedintelui Iohannis. Trădarea liderilor PSD. N-ar fi prima dată, dar cu siguranţă ar fi ULTIMA!! Dragi «lideri» interimari, dacă aceasta este misiunea voastră atunci drumurile noastre se despart aici. Nu vreau să fiu alături de groparii PSD-ului şi nici să abandonez încrederea milioanelor de oameni care se bazează pe noi”, a mai scris Teodorovici, potrivit news.ro

Acesta solicită organizarea unui congres pentru a avea o conducere legitimată prin vot care să demareze ”toate acţiunile politice absolut necesare”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *