Skip to content
Politică

Teodorovici, noi precizări legate de datoriile lui Iohannis: Am semnat ordinul

gds.ro

Ministrul Finanțelor Publice, Eugen Teodorovici, a făcut miercuri seară noi precizări legate de datoriile președintelui Klaus Iohannis către stat, în urma pierderii definitive a casei în instanță.

Calea directă, de recuperare de către stat a banilor încasaţi din chirii de preşedintele Klaus Iohannis, care presupunea trecerea imobilului de Sibiu în proprietatea statului, pare epuizată, dar trebuie efectuate verificări la notar, la Ministerul Finanţelor şi la ANAF, pentru ca astfel de situaţii să nu se mai întâmple, a anunţat miercuri ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, citat de News.ro.

”A spus că nu are elementele necesare pentru a considera statul ca fiind proprietar. În acest sens, astăzi vom trimite o scrisoare. Această cale pare, oarecum, epuizată. Calea directă spre Oficiul de Cadastru. Cealaltă cale, cu notarul pe care cei de la Fisc au urmat-o în 2016, unde notarul, în baza articolului 7 din legea 35, a spus că suspendă acţiunea în instanţă (…) spune acolo legea că poate suspenda, nu că trebuie să suspende. În acest sens (…) vom cere Ministerului Justiţiei o verificare a activităţii notarului din Sibiu”, a declarat Teodorovici într-o conferinţă de presă.

Guvernantul a adăugat că a cerut o verificare la ANAF şi la MFP.

”Ieri am semnat la minister ordinul de serviciu pentru ca echipa de control de la minister să facă o verificare atât la Ministerul Finanţelor, cât şi la ANAF vizavi de acest subiect (…) pentru a vedea exact unde sunt lipsurile, întîrzierile, motivate într-un fel sau altul. Special ca, în viitor, astfel de situaţii să nu se mai întâmple”, a zis Teodorovici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *