Skip to content
Politică

Teodorovici, primele explicații despre situaţia îngrijorătoare a deficitului bugetar

Eugen Teodorovici a declarat că Executivul nu va renunța la programele sociale precum ”Cornul și laptele”. Pe de altă parte, el a refuzat să dea detalii despre impozitarea progresivă a pensiilor speciale, informează stirileprotv.ro.

Ministrul Finanțelor a făcut vineri câteva precizări, după ce pe surse a apărut informația că le-ar fi vorbit social-democraților, în cerc restrâns, despre situaţia îngrijorătoare a deficitului bugetar și despre soluții pe care le-ar avea în vedere, între care concedieri, renunțarea la anumite programe sociale și impozitarea progresivă a pensiilor speciale.

Teodorovici: ”Într-un fel mă bucur că a ajuns şi în spaţiul public ceea ce noi am discutat între noi, la nivel politic, în partid era vorba de un set de măsuri.″

Reporter: Cum vedeţi dvs această propunere de impozitare a pensiilor speciale?

Teodorovici: Cum văd eu? O să discutăm la nivel de partid, vom face analize de impact″.

Datele oficiale arată că 9.303 de foşti magistraţi, grefieri, aviatori, diplomaţi, funcţionari publici din Parlament şi inspectori ai Curţii de Conturi primesc pensii speciale. 4.000 încasează lunar mai mult de 10.000 de lei.

1 comentariu la “Teodorovici, primele explicații despre situaţia îngrijorătoare a deficitului bugetar

  1. Pt. pensiile necontributive, maximum 5 puncte de pensie sunt mai mult decat suficiente ! Restu`….sa se impoziteze cu 95 % !!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *