Skip to content
Politică

Teodorovici pune tunurile pe Tudose: Sper sa fi fost o scăpare!

Fostul ministrul al Finantelor din Guvernul Ponta 4, Eugen Teodorovici, într-un interviu pentru Ziare.com, a precizat faptul că trecerea contributiilor sociale din sarcina angajatorului in cea a angajatului nu ajuta pe nimeni, in timp ce impozitarea veniturilor part-time la nivelul salariului minim pe economie reprezinta o greseala.

Mai mult, fostul ministru a explicat de ce aceste doua masuri nu sunt binevenite: „Statul nu castiga sau, daca cumva castiga, nu are un castig foarte mare incat sa justifice o astfel de schimbare de abordare. Iar lumea devine tot mai putin increzatoare ca lucrurile se indreapta intr-o directie buna”.

In plus, Teodorovici subliniaza si de ce nici nu trebuie impus salariul minim in mediul privat.

”De fiecare data cand se propune o schimbare a unui sistem care, de bine, de rau, este cum este si lumea il cunoaste, trebuie sa se faca o foarte amanuntita analiza si oamenii sa cunoasca din timp si trebuie sa vedem noi – contribuabili si angajatori, si unii, si altii – exact care sunt avantajele: de simplificare, de crestere a veniturilor unora, de scadere a taxarii altora.

Altfel, o schimbare de acest fel poate aduce un semn de intrebare din partea celor la care se aplica, pentru ca oamenii nu stiu exact daca nu cumva in spatele unei astfel de propuneri se afla si alte masuri.

Doi: nu cred ca Romania este acum la momentul la care sa justifice o schimbare de filosofie in ceea ce inseamna partea de taxare a muncii, contributiei la stat pe diverse bugete. Lucrurile trebuiau sa se indrepte intr-o alta directie: in a simplifica lucrurile foarte mult in economie, tot ceea ce inseamna relatia cu contribuabilul, fie el persoana fizica, fie persoana juridica.

Aici era zona in care populatia – si din mediul privat, si persoane fizice – astepta miscari din partea Guvernului, in sensul bun. Sunt chestiuni care nu necesita nici schimbari de soft, de sisteme IT, nici cheltuieli – ba chiar din contra, reduceri de cheltuieli din administratie”, a declarat fostul consilier.

Citiți AICI interviul integral.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *