Skip to content
Politică

Teodorovici răbufnește din cauza abramburelii lui Grindeanu: Nu ai scuze!

radiocluj.ro

Fostul ministru al Fondurilor Europene și al Finanțelor Publice Eugen Teodorovici a răbufnit în legătură cu stilul abramburistici de guvernare al actualului premier Sorin Grindeanu.

S-a întâmplat vineri după-amiază, când, într-o intervenție telefonică la Antena 3, Teodorovici a denunțat lipsa de comunicare și de asumare a diverselor proiecte pe care o manifestă executivul Grindeanu.

În același timp, senatorul PSD de Tulcea și-a exprimat revolta că nu l-a consultat nimeni în materie de finanțe sau fonduri europene, fapt ce este de natură să întărească ipoteza că prim-ministrul de facto, Liviu Dragnea, a epurat actualul cabinet de oamenii loiali fostului premier social-democrat Victor Ponta.

„Poate fi o foarte mare dorință de a face bine. Știm foarte bine că PSD-ul (și în alegeri, și mai ales după) vrea foarte mult să demonstreze că poate să facă foarte multe lucruri, ceea ce este foarte bine, dar totuși nu ai scuză, ca și guvern, ca și prim-ministru. Nu ai niciun fel de scuză! Am auzit că ești prim-ministru. Domn’e, încă o dată: ești prim-ministru! Nu te obligă nimeni să fii prim-ministru. Când ți-o faci, ți-o asumi și, dacă este o presiune, o spui public sau n-o mai spui deloc. Pentru că altfel mie, român de rând, îmi creezi o stare de agitație, de tensiune, pentru că mă gândesc că la acest nivel este o astfel de situație. Deci nu ai voie să arunci în spațiul public chestiuni incerte. Aici este o greșeală a echipei guvernamentale.

Dar eu mă aștept să fiu și eu poate chemat, invitat la o cafea, să discutăm pe anumite chestiuni (finanțe, fonduri europene, transporturi – orice fel de chestiuni), pentru că, totuși, de 27 de ani, asta fac în viața mea: administrație publică. Și cred că nu strică nimănui un dialog, chiar dacă uneori discutăm mai aprins”, a declarat Teodorovici.

Chestionat dacă nici Sorin Grindeanu, nici Viorel Ștefan (ministrul Finanțelor) nu i-au cerut sfaturile, Eugen Teodorovici a replicat pe ocolite: „În alte state europene, când ai oameni de administrație cu atâția ani în spate (și nu cred că eu pot fi catalogat drept politician veritabil; sunt om de administrație), îi ții și-i aduci lângă tine. Nu neapărat să-i pui în funcții, pentru că numai un politician sadea vrea o funcție. Eu nu vreau funcții”.

Chestionat dacă are o frustrare din cauza marginalizării la care este supus, Eugen Teodorovici a răspuns afirmativ: „Am o frustrare – asta o recunosc -, pentru că știu că se poate mai bine în fiecare zi față de cum se face în fiecare zi. Asta nu pot s-o ascund și trebuie s-o spun”.

Totuși, senatorul PSD a evitat să răspundă tranșant dacă îl consideră nepregătit pe Viorel Ștefan sau guvernul Grindeanu, per ansamblu, mulțumindu-se să se plângă de comunicarea precară a actualului executiv.

„Colegii din Guvern trebuie să iasă să comunice, să nu le mai fie teamă să spună, pentru că românii doresc acest lucru: vor ca oamenii care îi guvernează să vină în fața lor și să-i spună. Chiar dacă greșești, nu-ți taie nimeni capul, dar vorbește, spune ce vrei să faci, ca omul să înțeleagă ce ai de gând să faci! Nu-l lăsa să se gândească el, să facă fel de fel de supoziții!” a mai spus Teodorovici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *