Skip to content
" "
Politică

Teodorovici, scrisoare deschisă către PNL. Avertismentul dat de ministru

Ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, consideră că decizia PNL de a contesta la Curtea Constituțională  legea bugetului de stat pe 2015 pune în pericol capacitatea Guvernului de a aloca de la 1 ianaurie suma de 6,3 miliarde de euro pentru cofinanțare, precizând că România are nevoie în următoarea perioadă de cât mai multă stabilitate pentru a menține ritmul bun de până acum în domeniul absorbției fondurilor europene.

„Avem trei programe deja aprobate de Comisia Europeană, ceea ce reprezintă o adevărată performanță pentru România și demonstrează atât celor care au avut încredere în capacitatea noastră de organizare, cât și scepticilor, că suntem capabili să optimizăm în continuare procesul de absorbție de fonduri comunitare. Ar fi păcat ca această evoluție avantajoasă pentru România să fie pusă în pericol din cauza războiului politic care, în 2015, nu are nicio miză electorală, cu atât mai mult cu cât bugetul a fost deja votat într-o manieră clară și covârșitoare în Parlament, după o dezbatere amplă”, precizează marți Teodorovici într-o scrisoare deschisă, adresată copreședinților PNL Vasile Blaga și Alina Gorghiu.

" "

Potrivit ministrului Fondurilor Europene, demersul Opoziției amenință să dăuneze ritmului bun de absorbție la începutul anului.

„Țin să le reamintesc public reprezentanților Partidului Național Liberal că rata curentă de absorbție pentru cadrul financiar multianual 2007-2013 a ajuns în acest moment la 46,24% pentru 44.164 proiecte depuse și 14.776 contracte semnate. Valoarea declarațiilor de cheltuieli transmise de Comisia Europeană este de 8,88 miliarde de euro. Mai mult, la sfârșitul săptămânii trecute, Comisia Europeană a adoptat două programe operaționale 2014-2020 ale României, axate pe sporirea competitivității și asistența tehnică în implementarea fondurilor europene. Cele două programe reprezintă o investiție totală de 1,54 miliarde de euro în economia reală a României”, menționează Teodorovici, potrivit agerpres.

Grupurile parlamentare ale PNL și PDL au sesizat Curtea Constituțională (CCR) cu privire la neconstituționalitatea legii privind bugetul de stat pe anul 2015, adoptată în Parlament duminică, a declarat luni deputatul Eugen Nicolăescu, vicepreședintele Comisiei de buget-finanțe din Camera Deputaților.

 

" "

1 comentariu la “Teodorovici, scrisoare deschisă către PNL. Avertismentul dat de ministru

  1. Domnule ministru, ca sa va adresati cuiva trebuie sa il prezumati a fi de buna credinta. Ori ei sunt indemni de asta. Ei aveau absorbtie de 7%, isi votau bugetul in ianuarie, dar se fac acum ca au uitat. Si au impresia ca lumea nu l-a votat pe Iohannis, ci pe ei. Basistii lui Blaga si Gorghiu au scuipat candva pe 8,4 milioane de romani si pe votul lor. Eu ce sa fac acum pe cele 6 milioane pe care ei le cred ale lor ??? Cred ca ar trebui sa faca un guvern paralel, in exil, pentru diaspora si cei lasati sa le stearga copii la dos pe aici, pe acasa. Si mai stiti ceva ? Cred ca incep sa-mi doresc alegeri anticipate, cu parlament de 300 de tovarasi ! Nu de alta, dar macar sa fie asezat fiecare acolo unde ii este locul. Mai ales aia ajunsi parlamentari de pe locul 2, 3 sau 4, sau sub umbrela USL-ului. Referitor la diaspora. poate imi spune totusi cineva ce au facut parlamentarii alesi de ei (unii cu doar cateva zeci de voturi !), ca doar si-au ales parlamentari in Parlamentul Romaniei, dar toata lumea se face ca uita de asta, pentru modul de votare din strainatate ??? A avut vreunul o initiativa legislativa in acest sens si a respins-o cineva ??? Nu asta era rostul parlamentarilor alesi de diaspora ??? Ati auzit de vreunul din parlamentarii astia sa-si fi dat demisia sau sa i-o ceara cineva ??? Vedeti ce grea e normalitatea intr-o tara ca asta ???

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *