Skip to content
Economie Politică

Teodorovici speră să capete “iertare” din partea ALDE pentru rectificarea bugetară

Ministrul Finanţelor Eugen Teodorovici a ironizat, luni, ultimatumul dat de ALDE după rectificarea bugetară cu privire la elaborarea unui nou program de guvernare, precum şi o echipă guvernamentală restructurată.

ALDE a transmis, într-un comunicat de presă, că rectificarea bugetară adoptată de Guvern este nerealistă iar rezultatul exerciţiului bugetar arată „incapacitatea administrativă de a pune în aplicare marile proiecte de investiţii stabilite”.

ALDE a solicitat, de asemenea, o „reformă a instituţiilor statului, un nou program de guvernare, precum şi o echipă guvernamentală restructurată care să aibă ca principal atu competenţa. Preşedintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu i-a dat ultimatum premierului Viorica Dăncilă ca până pe 20 august „să pregătească şi să prezinte un set de măsuri care să răspundă acestor deziderate”, scrie adevarul.ro.

Drept răspuns, ministrul Finanţelor Eugen Teodorovici a declarat că acesta „nu este un ultimatum” şi a sugerat că ALDE îl va ierta cu privire la rectificarea adoptată de PSD în ciuda criticilor partenerilor de guvernare. „M-a iertat Biserica pe mine cu taxa, d-apăi ALDE să nu poată să mă ierte?”, a declarat, ironic,  Eugen Teodorovici, cu referire la faptul că a propus în trecut impozitarea unor venituri ale BOR.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *