Skip to content
Politică

Teodorovici, tare pe poziții: Ce demitere? Ați văzut ceva în Monitorul Oficial? EXCLUSIV

Ședința de evaluare a activității guvernului ar putea detona ca o adevărată bombă, nu doar modificăruile pe care premierul Mihai Tudose vrea să le aducă programului de guvernare fiind un motiv de dispută între acesta și șeful său de partid, ci și situația consilierului său onorific, senatorul PSD Eugen Teodorovici.

În ciuda unor surse care au dat ca sigură înlăturarea sa din staff-ul primului ministru, Teodorovici spune că nici nu se pune problema ca să fie înlocuit din postul de consilier al lui Tudose.

Senatorul PSD a anunțat joi, 13 iulie, mai multe modificări care urmau să fie aplicate programului de guvernare, ba chiar a și criticat unele propuneri lansate de miniștrii din guvernul PSD-ALDE, considerându-le nejustificate, iar la mai puțin de 24 de ore, surse din interiorul Executivului anunțau demiterea acestuia.

Se pare însă că Mihai Tudose nu a mers până la capăt cu demiterea consilierului său, Teodorovici repetând într-o oarecare măsură cazul Grindeanu, care a fost exclus din PSD, dar la care nu a ajuns încă o înștiințare oficială în acest sens.

Trebuie să vedem care vor fi discuțiile în coaliție și apoi vedem și pe ce cifre se discută și apoi vom știi exact care sunt șansele ca programul de guvernare să meargă în forma propusă de premier.

Deocamdată nu am văzut niciun fel de reacție dură la adresa mea. Ce demitere? Ați văzut dumneavoastră ceva în Monitorul Oficial? Când o apărea ceva acolo putem discuta despre asta”, a explicat Teodorovici, în exclusivitate pentru PSNews.ro.

Consilierul premierului Tudose a avansat mai multe propuneri de creștere a veniturilor bugetare, printre acestea intrând și impozitarea Bisericii, dar a și adus critici propunerii de a investi 12 milioane de euro într-un stadion modern construit în Teleorman, fieful politic al lui Liviu Dragnea, considerând că aceasta măsură nu se justifică.

Decizia lui Teodorovici de a ieși în spațiul public și a critica programul de guvernare conceput la cererea lui Liviu Dragnea, ca și intenția de a impozita averea Bisericii, au fost considerate de unii analiști politici drept o sinucidere politică a senatorului PSD.

În guvernele Ponta, Teodorovici a deținut funcțiile de ministru pentru Fonduri Europene și ministru al Finanțelor.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *