Skip to content
Politică

Teologia politică (neo)protestantă de sorginte liberală. Curiosul caz al directorului Poștei Române

" "

De la o vreme, în spațiul public, apar tot mai mulți așa-ziși politicieni, tineri sau proaspăt intrați într-un partid, care au impresia că, o dată înregimentați într-o formațiune politică, sunt deținătorii adevărului absolut, deși, realitatea demonstrează de fiecare dată că mulți dintre ei sunt de fapt doar niște nulități profesionale, promovate mai mult din milă pentru că au lipit și ei afișe, au împrăștiat pliante, au stat în corturile de campanie sau sunt prietenii și protejații unor sefi politici. Cazuri de nulități tinere sunt bine distribuite și la USR, PSD, Pro România, PMP sau PNL. Rezerva de cadre a partidelor se depreciază de la un ciclu electoral la altul.

Teoretic, dupa cel puțin 30 de ani de democrație, după accesul la educație in spirit democratic, fie in România, fie in străinătate tinerii politicieni de astăzi ar trebui să fie acea clasă politică măturizată, cizelată, emancipată, care nu minte, nu manipulează, care știe să își respecte adversarii politici, să impună prin verticalitate, prin cultură, prin studii și profesionalism, prin raționament, prin adevăr și pertinență, așa cum am avut ocazia să vedem la Ion Rațiu, la Corneliu Coposu, la Radu Câmpeanu.

" "
" "

O veritabila revelație politica liberală este un anume Rares Lazar, care in mai puțin de 1 an de zile s-a cocoțat pe funcții și poziții greu de imaginat pentru un tânăr cu școala darămite pentru un jurnalist neoprotestant care tine predici la Speranța TV.

Rareș Lazăr, în vârstă de 27 de ani, a aterizat in PNL direct pe funcția de consilier în Consiliul Local al Secorului 4 deși alți membri au muncit ani de zile și nu au prins un loc eligibil. Rares Lazar se încadrează perfect în noile caracteristici ale politicienilor de astăzi: nu are studii de specialitate, nu are experiență, nu are dimensiunea propriei valori. Mai grav, Lazăr mai are încă trei slujbe în același timp pe care cu greu la poate acoperi ca timp fizic, in plus neavând niciun fel de expertiza dovedita pentru ele: consilier al ministrului muncii, Violeta Alexandru, director de marketing în Compania Națională Poșta Română, dar și consilier al directorului general al Companiei Naționale Poșta Română pentru care, însă, nu a făcut dovada studiilor necesare pentru deținerea acestora. Ce poate sa o învețe sau sa o consilieze juniorului Rares pe ministrul Violeta Alexandru este greu de înțeles?!

Ce îl recomandă pe Rareș Lazăr pentru toate aceste funcții pentru care este nevoie de studii aprofundate cel puțin în economie, în marketing, financiare și juridice? Mai nimic!

Rareș Lazăr are un master în „studii teologice” la Andrews University, o universitate privată adventistă de Ziua a Șaptea din SUA. Pe baza acestor studii, a devenit pastor adventist și prezenta știri religioase pentru o televiziune controlată de Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea, oferind sfaturi de control al greutății prin promovarea dietei adventiste ca modalitate de scădere în greutate.

CV-ul lui este zero. Nimic nu îl califică, nici prin educație și nici prin practică, pentru vreuna dintre aceste funcții. Dar, are prieteni. Surse din anturajul său au dezvăluit jocul insistent pe lângă deputatul liberal Pavel Popescu, care l-a promovat doar pe baza prieteniei și a convingerilor sale religioase. Face uz de prietenia cu șefa lui de la Muncă, Violeta Alexandru, dar și cu alte personalități liberale. Totul la el se bazează pe relații de prietenie și cumetrii.

Alegerile parlamentare se apropie cu pași repezi, iar România nu mai are timp.

România are nevoie de politicieni maturi, de profesioniști reali, care au rezultate prin propriile lor forțe, nu susținuți de pile, de relații, de cumetrii.

" "

2 comentarii la “Teologia politică (neo)protestantă de sorginte liberală. Curiosul caz al directorului Poștei Române

  1. România nu mai are nevoie de nimic în sfera politică și socială! Alegerile vor fi doar să legitimeze noul parlament și guvern care,deja are scorul făcut și nu va reprezenta voința electoratului ,pentru că se va frauda în conformitate cu sondajele de opinie care sunt vânturate acum insistent. Arcul guvernamental va fi în ordine: PNL , USR și UDMR. Iar PRO-România va fuziona cu PSD ca să rămână total sub controlul Neo-Secu și să nu deranjeze deloc actul guvernării. Apoi vom avea o guvernare antinatională și
    ,, pro -europeană , cu modificări legislative și constitutionale , care vor pecetluit definitiv restructurarea și pierderea identității naționale pe care nu o vom mai recupera niciodată, pentru că generațiile actuale (30 – 40 de ani) nu mai au nimic din spiritul și conștiința națională și au fost supuși unei ofensive culturale și ideologice neomarxiste și socialiste, care va obtura orice orizont naționalist ,românesc. Această generație pierdută este în prima linie al electoratului USR- ist,care nici măcar nu identifică curentul ideologic al USR -ului și este dispus să intre în ,,revoluția culturală ” propusă de ei, fără nici un semn de întrebare sau recul. Vina este a NOASTRĂ ( 45 + ) care am stat pasivi și nu ne-am mobilizat în a transmite copiilor și tinerilor idealurile și spiritul patriotic ,național și i- am lăsat să se maturizeze cu o spiritualitate fluidă și nedefinită, iar consecințele le plătim acum .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *