Skip to content
Politică

Teoria unui europarlamentar român despre strategia lui Ponta în raport cu DNA: ”Gura păcătosului…”

Într-un interviu acordat celor de la ziare.com, europarlamentarul independent Cristian Preda, a vorbit despre cum PSD și Victor Ponta l-au salvat pe Dan Șova, despre bilanțurile prezentate de premier, dar și despre cum vede relația dintre acesta din urmă și șeful statului, Klaus Iohannis.

Despre salvarea lui Șova, Cristian Preda intuiește că atitudinile lui Victor Ponta privind din propria teamă de justiție și că șeful PSD ”a luat portavocea si ne spune „Mi-e frica de DNA!” .”

”E evident, politic vorbind, ca Victor Ponta a cerut protejarea lui Sova, intrucat se teme de propria lui implicare – asta e judecata mea politica. Judecata institutionala mi se pare ca e la fel de clara – asociat in aceasta intreprindere a fost presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, care mi se pare ca, dupa decizia CCR, ar trebui sa plece definitiv din politica.

(…) Nu vreau sa speculez, pornesc doar de la atitudinile pe care Victor Ponta le exprima si le-a exprimat public. Nu eu, ci Victor Ponta a spus ca PSD se teme de DNA. Gura pacatosului adevar graieste. Asta este premierul. Nu e singurul caz. Cu plagiatul este la fel de flagrant. Ponta e cel care a cerut alta comisie, el a vrut ministri care sa il protejeze, el a inventat o falsa si imposibila renuntare la un drept pe care nu l-a castigat, si anume dreptul de a purta titlul de doctor. E la fel ca in cazul Sova: gura pacatosului adevar graieste. Nu comentez cronica judiciara, vad cum stau politic lucrurile. Si, in acest caz, Ponta a luat portavocea si ne spune „Mi-e frica de DNA!”. El ne spune acest lucru, nu eu, nu Opozitia.”, a precizat Preda în interviu acordat celor de la ziare.

Cu privire la bilanțurile prezentate de Iohannis și Victor Ponta, Preda precizează că sunt două situații diferite: ”Dupa trei ani la guvern, Ponta e un supravietuitor. E norocos, e si trisor. Premierul e, evident, intr-o situatie dificila, o si spune frecvent. Mesajele sale marturisesc teama de a pierde puterea. In schimb, Iohannis este intr-o luna de miere prelungita cu publicul. Presedintele a facut un bilant la inceput de drum. Vrea sa spuna: m-am instalat. De altfel, inteleg ca ne si pregateste un volum care se numeste „Primul pas”. Important e ca are trei sferturi din publicul din Romania alaturi de el.

Victor Ponta e foarte departe de situatia asta: are foarte multe cicatrici, e un om care incearca sa ajunga la primul punct de urgenta, colegii lui sunt anchetati, ministrii dau chix, premierul fiind silit sa faca foarte multe schimbari intr-un guvern care era initial prezentat ca foarte cinstit, dar ai carui membri se afla acum fie in arest, fie sunt condamnati. Majoritatea ministrilor n-au lasat nimic in urma, iar altii sunt anonimi. Nu cred ca exista o alta tara europeana in care atat de multi ministri sa fie atat de necunoscuti. Avem o politica stranie.”, a punctat Preda pentru ziare.com.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *