Skip to content
Politică

Teorie halucinanta cu privire la atentatele de la Paris. Cine ar fi fost in spatele acestora?

Un politician important francez a avansat o teorie surprinzatoare cu privire la atentatele de la Paris. Fondatorul partidului francez de extrema-dreapta Frontul National, Jean-Marie Le Pen, a declarat ca atacul care a avut loc la sediul publicatiei Charlie Hebdo a fost comis de o „agentie de informatii”, in complicitate cu autoritatile franceze.

Intr-un interviu acordat unui ziar rus puternic anti-occidental, Komsomolskaia Pravda, Le Pen, in varsta de 86 de ani, a adus in discutie teorii ale conspiratiei care circula in mediul online, sugerand ca atacul a fost opera unor agentii americane sau israeliene, interesate sa starneasca unui razboi civil intre islam si Occident, scrie Independent.ie, citat de ziare.com.

Declaratiile sale au provocat indignarea politicienilor francezi si o vor infuria pe Marine le Pen, fiica sa si presedintele partidului Frontului National, care a incercat sa tina partidul la distanta de comentariile extreme ale tatalui sau.

„Atacul de la Charlie Hebdo seamna cu operatiunea unui serviciu secret, insa nu avem dovezi. Nu cred ca a fost organizat de autoritatile franceze, insa ele au permis ca aceasta crima sa fie comisa. Pentru moment, aceasta este doar o supozitie”, a spus Le Pen.

In sprijinul acestor afirmatii, politicianul a mentionat faptul ca unul dintre atacatori si-a uitat cartea de identitate in masina.

Intr-un interviu acordat ulterior publicatiei Le Monde, Le Pen a reluat discutia cu privire la suspiciunile pe care le are cu privire la cartea de identitate, insa a sustinut ca nu isi aminteste sa fi vorbit despre servicii secrete pentru ziarul rus.

Thierry Meyssan, numit „papa teoriilor conspirationiste”, aflat in prezent in Damasc, a insistat ca masacrul care a avut loc la publicatia franceza a fost comandat de neo-conservatori si liberali americani.

Sursa foto: http://observator.ro/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *