Skip to content
Politică

Teorie PNL despre moțiunea de cenzură: Constituția nu permite demiterea Guvernului în sesiune extraordinară

Inquam Photos / George Călin

Liderul deputaţilor PNL, Florin Roman, a declarat marţi că depunerea de către PSD a unei moţiuni de cenzură în sesiune extraordinară încalcă prevederile din Constituţie.

„În ce priveşte depunerea unei eventuale moţiuni de cenzură anunţată de PSD, poziţia PNL este conformă cu prevederile constituţionale, mai exact cu prevederile articolului 113, care spune că moţiunea de cenzură ca instrument parlamentar de control politic asupra Guvernului poate fi depusă, pentru retragerea încrederii acordate la învestitură, numai o dată pe sesiune parlamentară. Constituţia a avut în vedere faptul că există posibilitatea depunerii moţiunii de cenzură în sesiune ordinară, întrucât, dacă s-ar fi dorit 2, 3,10 sesiuni extraordinare, atunci ar fi existat posibilitatea de 2, 3, 10 moţiuni de cenzură. Din punctul de vedere al PNL şi al Constituţiei, problema este extrem de clar precizată în Constituţie, iar un eventual demers de depunere a unei moţiuni în sesiunea extraordinară, din punctul nostru de vedere, încalcă atât Constituţia, cât şi tot ceea ce înseamnă reguli ale unei democraţii moderne”, a spus Roman într-o conferinţă de presă la Palatul Parlamentului.

" "

El a adăugat că liderul PSD, Marcel Ciolacu, a declarat de mai multe ori că nu va introduce o moţiune de cenzură atâta timp cât suntem în stare de urgenţă sau stare de alertă.

" "
" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *