Skip to content
Politică

Terenul fostului baron PSD de Argeș, Constantin Nicolescu, e scos la vânzare de ANAF. Fiscul vrea să recupereze un prejudiciu de aproape 900.000 de euro

b1

ANAF, prin Serviciul Executări Silite Cazuri Speciale Ploiești, a scos la licitație un teren din comuna argeşeană Mihăeşti, aparţinând fostului preşedinte al CJ Argeş, Constantin Nicolescu, condamnat definitiv la 7 ani și 8 luni de detenție pentru corupție în 2 dosare penale.

Terenul măsoară 4.760 de metri pătrați, cuprinzând funeață și pășune. Licitația este programată pentru data de 28 ianuarie, ora 16.30, iar prețul de pornire al licitației a fost fixat la 59.000 de lei.

Vânzarea terenului din Mihăilești vine în contextul în care, în urma condamnării din primul dosar, Constantin Nicolescu trebuie să achite, în solidar cu alți inculpați condamnați, un prejudiciu de aproape 900.000 de euro, spun surse din cadrul ANAF . Până acum, susțin aceleași surse, Fiscul a reușit executarea a aproape jumătate din prejudiciu.

Călin Nistor, actual procuror-șef al DNA, este cel care a instrumentat dosarul lui Nicolescu. În 2010, ancheta împotriva lui Nicolescu i-a făcut pe liderii PSD, printre care Victor Ponta, Adrian Năstase, Viorel Hrebenciuc, Marian Vanghelie, Tudor Pendiuc sau Titus Corlățean, să protesteze la Pitești în semn de solidaritate cu baronul reținut de DNA, scrie B1.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *