Skip to content
Externe

Teritoriile ucrainene anexate de Rusia nu vor fi niciodată recunoscute de SUA 

Secretarul de stat al Statelor Unite, Antony Blinken, a făcut joi o declaraţie în care a calificat aşa-numitele referendumuri organizate de Rusia în zonele ocupate din Ucraina ca fiind „un efort inutil de a masca ceea ce reprezintă o nouă încercare de acaparare de teritoriu”.

Antony Blinken a reiterat că „Statele Unite nu recunosc şi nu vor recunoaşte niciodată legitimitatea sau rezultatul simulacrelor de referendumuri, şi nici pretinsa anexare a teritoriului ucrainean la Rusia”.

Acest spectacol desfăşurat de apropiaţii Rusiei este ilegal şi încalcă legea internaţională. Este un afront la adresa principiilor păcii şi securităţii internaţionale. Statele Unite, cu aliaţii şi partenerii noştri, vom continua să sprijinim Ucraina în lupta sa pentru apărarea teritoriul împotriva agresiunii ruse. Susţinem cu toată puterea unitatea, suveranitatea, independenţa şi integritatea teritorială a Ucrainei în interiorul graniţelor sale recunoscute internaţional”, a declarat secretarul american de stat, conform rador.ro.

Marţi, Antony Blinken a precizat că Ucraina va putea să folosească arme furnizate de SUA pentru a-şi recâştiga teritoriul, inclusiv în regiunile care aşteaptă ca vineri să fie anexate la Rusia. „Deoarece nu există nicio schimbare în teritoriul anexat de ruși, ucrainenii vor continua să facă ceea ce trebuie să facă pentru a-și recupera teritoriul care le-a fost luat. Vom continua să îi sprijinim în acest efort”, a declarat Blinken în cadrul unei conferințe de presă./mbaciu/ilapadat

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *