Termenul de eliminare a standardelor ocupaţionale va fi prorogat. Anunțul BNS

Ministerul Educației
Sursa foto: Facebook / Ministerul Educației

Blocul Naţional Sindical (BNS) a anunţat că va fi emis un ordin comun al miniştrilor Muncii şi Educaţiei prin care să fie prorogat termenul de eliminare a standardelor ocupaţionale până la data de 31 decembrie 2024 şi a menţionat că acestea urmau să fie desfiinţate de la 1 septembrie 2023.

Blocul Naţional Sindical a transmis, printr-un comunicat de presă, că a avut loc vineri, o întâlnire între preşedintele BNS, Dumitru Costin, ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale, Simona Bucura-Oprescu, un secretar de stat din cadrul Ministerului Educaţiei şi reprezentanţi ai Asociaţiei Naţionale a Comitetelor Sectoriale, Asociaţiei Patronală a Furnizorilor de Formare Profesională, Consiliului Naţional pentru Întreprinderi Private Mici şi Mijlocii din România, Confederaţiei Patronale Concordia.

Întâlnirea a avut ca temă cele aproape 700 de standarde ocupaţionale care urmau să fie desfiinţate de la data de 1 septembrie 2023, informează news.ro.

“În urma întâlnirii, s-a luat decizia emiterii unui ordin comun al miniştrilor Muncii şi Educaţiei prin care să fie prorogat termenul de eliminare a standardelor ocupaţionale până la data de 31 decembrie 2024. De asemenea, s-a stabilit înfiinţarea unui grup de lucru, începând cu luna septembrie, aflat în coordonarea Ministerului Muncii şi Protecţiei Sociale, care să realizeze un plan de măsuri pentru a îmbunătăţi cadrul de reglementare a pieţei de formare a adulţilor din România”, se arată în comunicat.

BNS reaminteşte că a lansat, în data de 3 august,  un apel public către ministrul Muncii pentru a salva aproximativ 700 de ocupaţii din România care riscau să dispară de la data de 1 septembrie 2023, în urma unor decizii luate de Autoritatea Naţională pentru Calificări.

Autor

  • Adrian Pavel

    Adrian Pavel, redactor PS News. Cu o experienţă de peste 10 ani în presă, Adrian Pavel se descrie ca fiind un împătimit al noutăţilor, practic dependent de ştiri. Încearcă de fiecare dată să fie la curent cu tot ceea ce se întâmplă în ţară şi în străinătate şi să ofere cele mai calde informaţii cititorilor. Este adeptul zicalei „Nimeni nu e sărac cu duhul, e doar mai puţin informat”.

    View all posts

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: