Skip to content
Sănătate

Termenul pentru administrarea dozei booster ar putea fi redus și în România

ista-in.org

Comitetul Național de Vaccinare va decide, în această săptămână, dacă termenul pentru doza booster ar putea fi redus și în România, după modelul altor țări.

Se va ține cont de deciziile la nivelul Uniunii Europene, dar și de analizele interne – au declarat pentru Europa FM surse din Comitetul Național de Vaccinare.

În prezent, în România, doza booster a vaccinului antiCOVID se face la 6 luni după rapel. Franța a decis déjà ca, de la jumătatea lunii februarie, termenul să fie redus la 4 luni. Acest interval este luat în calcul și pentru România. E doar o propunere, însă. Dar – potrivit unor surse din Comitetul Național de Vaccinare – este posibil să fie termene diferite, în funcție de tipul de vaccin. O decizie se va lua în această săptămână.

Se va ține cont și de analizele interne privind eficacitatea serurilor, dar și de experiența altor țări care au un procent mai mare de vaccinați și – ca urmare – mai multe date. Israelul a redus de la 5 la 3 luni termenul pentru doza booster. Iar Bulgaria – de la 6 la 3 luni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *