Skip to content
Politică

Teroare în capitala Chinei: atac mortal într-un mall din Beijing

rebeccabradleycrime.com

A fost teroare duminică în capitala Chinei: un atac mortal a fost comis într-un mall din Beijing.

O femeie a murit şi alte 12 persoane au fost rănite după ce un bărbat a atacat cu un cuţit persoanele care se aflau în mall-ul Joy City din districtul Xidan al Beijingului, scrie Reuters, preluată de News.ro.

Trei bărbaţi şi zece femei au fost trimişi la spital după atentat, iar una dintre femei a murit din cauza rănilor, a spus poliţia. Toate celelalte persoane sunt aşteptate să îşi revină.

Poliţia l-a identificat pe atacator ca fiind un bărbat de 35 de ani cu numele de familie Zhu, din regiunea nordică Henan. Bărbatul a recunoscut că este vinovat şi a precizat că a vrut să „îşi arate nemulţumirea” prin acest atentat, însă poliţia nu a oferit mai multe detalii.

Crimele violente sunt rare în China în comparaţie cu alte ţări, mai ales în oraşele mari, datorită nivelului crescut al securităţii, însă în ultimii ani numărul atacurilor în care s-au folosit cuţite a crescut, multe dintre ele vizând copii, comentează Reuters, adăugând că autorităţile au pus atacurile pe seama persoanelor cu afecţiuni psihice. Cuţitele sunt folosite des în astfel de atacuri, pentru că legile privind deţinerea armelor de foc sunt foarte stricte în China.

Cu toate acestea, guvernul chinez a susţinut şi că unele dintre atacuri vin partea militanţilor din regiunea de vest Xinjiang, acolo unde regimul de la Beijing susţine că se confruntă cu insurgenţi islamişti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *