Skip to content
" "
Politică

Teroare în Tokio. Statul Islamic a mai decapitat un japonez

" "

Gruparea extremista Statul Islamic a dat publicitatii, sambata, o inregistrare video care prezinta decapitarea jurnalistului japonez Kenji Goto, informează ziare.com.

In imaginile postate pe site-urile de propaganda jihadista se vede cu japonezul Goto este ucis de un militant cu fata acoperita, care vorbeste cu accent britanic, informeaza Hareetz.

Autoritatile japoneze inca nu au confirmat oficial autenticitatea inregistrarii, insa vestea vine la doar cateva ore dupa ce ministrul de externe Yasuhide Nakayama anuntase ca negocierile pentru eliberarea jurnalistului sunt in impas.

Inregistrarea video este intitulata „Mesaj pentru guvernul japonez”, iar pe parcurs ucigasul poate fi auzit cum spune ca „a inceput cosmarul pentru Tokyo”.

Statul Islamic a solicitat recent eliberarea irakienei Sajida al-Rishawi, condamnata la moarte in Iordania pentru implicarea intr-un atac terorist in 2005, in care au fost ucise 60 de persoane, pentru a nu-l decapita pe japonez.

La sfarsitul saptamanii trecute, jihadistii au mai publicat o inregistrare, in care Kenji Goto tine in brate ceea ce pare a fi cadavrul altui ostatic japonez, Haruna Yukawa, care a fost si el decapitat.

Haruna Yukawa a fost ucis dupa ce guvernul nipon nu a indeplinit cerinta teroristilor – 200 de milioane de dolari rascumparare, in 72 de ore.

Sursă foto cotidianul.ro

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *