Skip to content
Politică

Teroarea continuă. Nou atentat în Nigeria

Un nou atentat sinucigaș a avut loc, duminică, în nord-estul Nigeriei, regiune controlată de gruparea islamistă Boko Haram. Atacul s-a soldat cu cel puțin patru morți și 48 de răniți, au indicat surse ale poliției, citate de AFP.

Atentatul a avut loc într-o autogară din Potiskum, capitala economică a statului Yobe. Atacul nu a fost deocamdată revendicat, dar Potiskum a fost de mai multe ori teatrul unor atentate comise de gruparea radicală Boko Haram. La sfârșitul săptămânii trecute, un dublu atentat sinucigaș într-o piață din Potiskum s-a soldat cu uciderea a patru persoane.

Boko Haram controlează în prezent aproape în întregime frontierele strategice ale Nigeriei cu Niger, Ciad și Cameron. Organizația Amnesty International semnala joi că sute de civili au fost uciși în atacurile comise la începutul lunii ianuarie la Baga (nord-estul Nigeriei), oraș aproape în întregime distrus, în timp ce potrivit unor martori ar fi vorba de peste 2.000 de persoane ucise. Washingtonul și Parisul au declarat săptămâna trecută că masacrele comise de Boko Haram sunt ‘crime împotriva umanității’, informează Agerpres.

Sursă foto mondo.rs.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *