Skip to content
Politică

Teroriștii din Statul Islamic plănuiau s-o asasineze pe regina Elizabeth

Teroriștii islamişti britanici din Statul Islamic au pregătit un plan pentru asasinarea reginei Elizabeth şi a prinţului Charles cu ocazia ceremoniilor pentru a marca încheierea celui de-al II-lea Război Mondial, complotul a fost dejucat de Scotland Yard şi de MI5.

Serviciul britanic de informații interne (Mi5) și unitatea specială a Scotland Yard pentru protecția familiei regale au descoperit la timp acest plan și au asigurat protecția reginei, informează antena3.ro.

Teroriștii intenționau să arunce în aer un recipient sub presiune cu ocazia ceremoniilor programate la Londra pe 15 august, la 70 de ani de la capitularea Japoniei în al II-lea Război Mondial.  Atacul urma să fie comis cu un dispozitiv exploziv artizanal similar cu cel utilizat în anul 2013 la maratonul din Boston, un atac soldat cu trei morţi şi 260 de răniţi.

La ceremoniile care se vor desfăşura sâmbăta viitoare în zona Whitehall/Westminster Abbey, în centrul Londrei, ar urma să participe şi alţi membri ai familiei regale britanice, inclusiv prinţul consort Philip, precum şi oficiali guvernamentali, inclusiv premierul David Cameron.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *