Skip to content
Politică

Terra Park va fi scos din nou la licitație

profit.ro

Echipamentele din parcul Terra Park, deschis în toamna anului 2011 de Nadia Comăneci, Elena Udrea și fostul primar din Chicago și avansat ca principalul loc de distracție din sectorul 6 al Capitalei, o investiție de aproape 5 milioane euro, dar intrat în faliment la scurt timp după deschidere, vor fi scoase acum la licitație publică cu strigare, cu un preț de pornire de 1,9 milioane euro plus TVA.

Aceasta este decizia finală în cazul activelor parcului, după mai multe luni de discuții.

O tentativă de vânzare a fost și în vara anului trecut, dar fără succes.

Astăzi, operatorul parcului, controlat de Răzvan Petrovici, este în faliment, echipamentele fiind neutilizate de circa 4 ani. Profit.ro a anunțat în vara anului trecut că Terra Park a fost scos la vânzare.

În februarie, Profit.ro anunțat de asemenea că Interlink, companie britanică ce livrează clienților echipamente pentru parcuri de distracții, a depus o ofertă pentru a cumpăra parcul.

Recent, Profit.ro a anunțat că omul de afaceri Răzvan Petrovici a primit 4 oferte pentru vânzarea echipamentelor din parcul Terra Park.

Astfel, Interlink a oferit circa 900.000 euro pentru a prelua echipamentele, după ce la începutul anului era dispusă să ofere doar aproximativ jumătate de milion de euro.

Interlink, pe piață din 1982, produce aparate și instalații pentru parcurile de distracție din întreaga lume, precum trenuri roller coaster, având fabrici în Marea Britanie și Franța și deținând inclusiv o oțelărie.

O ofertă apropiată ca valoare a fost depusă de Troostwijk, unul dintre cei mai mari organizatori de licitații industriale online din Europa. Compania își asumă un preț de pornire pentru vânzarea echipamentelor din parc de 800.000 euro, cerând în schimb un comision de succes.

O altă ofertă a fost depusă de către o firmă din Constanța, care dorește însă doar 6-7 echipamente la un preț total de până în 200.000 euro.

Dar cea mai consistentă ofertă a fost avansată, surprinzător, de societatea Administrare Active sector 3 SRL, prin care Consiliul Local al sectorului 3 din Capitală, unde primar este Robert Negoiță, derulează în principal proiecte imobiliare, aceasta oferind 1,9 milioane euro. Cel mai probabil, intenția este de a transfera echipamentele Terra Park către un alt parc, din sectorul 3 al Capitalei.

Oferta Primăriei sector 3 este și prețul de pornire al licitației stabilite acum.

O ofertă era așteptată și din partea companiei Intermark Ride Group, divizie a The Intermark Group, cu sediul în Nashville, SUA, care s-a arătat de asemenea interesată de cumpărarea activelor.

Parcul a fost  deschis în toamna anului 2011 și avansat ca principalul loc de distracție din sectorul 6 al Bucureștiului. La inaugurare au venit Nadia Comăneci, Elena Udrea, primarul de atunci al sectorului 6, fostul primar al orașului Chicago Richard M. Daley.

Ulterior, însă, s-a constatat, conform documentelor analizate de Profit.ro, că parcului îi lipsesc punctele majore de atracție, iar numărul de vizitatori este cu 70% mai mic decât cel preconizat în studiul de fezabilitate.

În aceste condiții, parcul a fost închis în 2014. Investiția a fost și este încă prezentată drept primul parc tematic de distracții din România. Suprafața ocupată este de 3 hectare, aparținând companiei Rami Dacia.

Parcul a fost construit pe baza studiului de fezabilitate întocmit de compania Baustudio Architecs, lider mondial cu peste 20 de proiecte implementate, dar, în realitate, estimările și calculele preconizate de acest studiu s-ar fi dovedit, conform documentelor, a fi total eronate, numărul de vizitatori estimat, numărul de zile de activitate și perioada de recuperare a investiției fiind total eronate.

Investitorii au poziționat parcul între cele două mari mall-uri din sectorul 6, Plaza și AFI, mizând astfel pe un aflux de vizitatori din cele două direcții, dar au ajuns repede la concluzia ca atracțiile din parc nu sunt suficient de convingătoare, astfel că încasările au fost cu mult sub plan.

Parcul plătea o chirie substanțială pentru terenul ocupat, de 170.000 euro lunar.

Pentru a salva parcul, proprietarii au organizat și concursuri de mâncat fructe, în ideea că astfel vor crește interesul, dar fără succes.

Astăzi, operatorul parcului este în faliment, cu datorii totale de peste 61 milioane lei.

Parcul a fost scos acum la vânzare, în tentativa de a recupera din investiție.

Citește mai mult: profit.ro

 

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *