Skip to content
Economie

Tesla a devenit miercuri cel mai valoros producător auto din lume, cu o capitalizare de piaţă peste cea a Toyota

facebook elon musk

Tesla a devenit miercuri cel mai valoros producător auto din lume, cu o capitalizare de piaţă care a depăşit pentru prima oară valoarea de piaţă a Toyota, transmite CNBC.

Acţiunile Tesla au urcat cu 5% şi au atins un nou maxim istoric, de 1.135 de dolari, conferind producătorului american de automobile electrice o evaluare de aproximativ 206,5 de miliarde de dolari, peste cea a Toyota, care este de circa 202 miliarde de dolari.

Recordul realizat de Tesla scoate în evidenţă entuziasmul investitorilor pentru producătorul auto al miliardarului Elon Musk, care nu a obţinut încă un profit anual.

Preţul acţiunilor Tesla a crescut de peste două ori în acest an, înregistrând un avans de 170%, investitorii continuând să cumpere titlurile, informează news.ro.

În timp ce Tesla a depăşit capitalizarea de piaţă a Toyota, este încă în urma companiei japoneze în privinţa volumului de producţie a automobilelor.

În trimestrul încheiat pe 31 martie, Tesla a produs aproximativ 103.000 de vehicule, respectiv 15.390 Model S şi X şi 87.282 Model 3 şi Model Y. În aceeaşi perioadă, Toyota a fabricat 2,4 milioane de vehicule.

În plus, dacă este analizată valoarea de întreprindere a fiecărei companii, care include datoriile, valoarea Toyota, de 290 de miliarde de dolari, este mai mare decât cea a Tesla, de 252 de miliarde de dolari, potrivit datelor din luna martie ale firmei de analize FactSet.

În timp ce interesul investitorilor a dus la creşterea acţiunilor Tesla, unii analişti de pe Wall Street consideră că  acţiunile, care sunt tranzacţionate la de peste 300 de ori profitul anual, nu sunt susţinute de indicatorii fundamentali.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *