Skip to content
Economie

Tesla a obţinut profit pentru al cincilea trimestru consecutiv, de 331 de milioane de dolari

facebook elon musk

Producătorul american de automobile electrice şi energie regenerabilă Tesla, al miliardarului Elon Musk, a anunţat miercuri că în trimestrul al treilea a obţinut un profit net de 331 de milioane de dolari, la venituri de 8,77 de miliarde de dolari. Este pentru al cincilea trimestru consecutiv în care Tesla a raportat profit, transmite CNBC.

Tesla anunţase deja că în trimestrul al treilea a livrat 139.300 de vehicule, un volum care reprezintă un nou record pentru companie.

Veniturile obţinute din producţia de automobile sunt de 7,7 miliarde de dolari, reprezentând 91% din veniturile totale consemnate în trimestrul analizat.

Marja brută a urcat de la 18,7% la 23,7%.

Cheltuielile operaţionale ale companiei au avansat puternic, cu 33% faţă de trimestrul anterior, la 1,25 de miliarde de dolari, ca urmare a proiectelor de construcţie a unor fabrici noi, în Austin, Texas, şi Brandenburg, Germania, între alte investiţii, informează news.ro.

La adunarea anuală a acţionarilor Tesla din 2020 şi la prezentarea unui nou model de baterie, în septembrie, CEO-ul şi cofondatorul Elon Musk a declarat că livrările de vehicule vor creşte în acest an cu 30%-40%, faţă de anul trecut, ceea ce implică un interval cuprins între 477.750 şi 514.500 de automobile.

Tesla a efectuat în trimestrul al treilea o divizare a acţiunilor în proporţie de cinci la unu. Atunci când o companie îşi divide acţiunile, valoarea sa totală nu se schimbă, dar acest lucru permite investitorilor mai mici să cumpere acţiuni.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *