Skip to content
Magazin

„Tesla Bot”, prototip de robot umanoid destinat activităţilor periculoase sau repetitive. Musk: Va avea implicaţii profunde pentru economie

Marla Aufmuth / TED

Miliardarul Elon Musk a declarat în această săptămână că Tesla va lansa anul viitor un prototip de robot umanoid, „Tesla Bot”, destinat activităţilor periculoase, repetitive sau plictisitoare, neplăcute pentru oameni, transmite Reuters, potrivit News.ro.

Vorbind la un eveniment de inteligenţă artificială al Tesla, antreprenorul miliardar a spus că robotul, care are o înălţime de aproximativ 1,65 m, va fi capabil să facă activităţi de la montarea şuruburilor la automobile la ridicarea alimentelor din magazine.

Robotul ar avea ”implicaţii profunde pentru economie”, a spus Musk, referindu-se la lipsa forţei de muncă. El a spus că este important ca robotul să nu fie ”super-scump”.

Evenimentul de inteligenţă artificială a avut loc pe fondul unui control crescut asupra siguranţei şi capacităţii sistemului avansat de asistenţă a conducătorului auto ”full self-rriving” al Tesla.

Musk nu a comentat verificările cu ​​privire la siguranţa tehnologiei Tesla, dar a spus că este încrezător că va obţine o siguranţă mai mare pentru sistemul full self-driving decât cea a oamenilor care folosesc camerele şi computerele actuale din maşină.

Autorităţile de reglementare a siguranţei americane au deschis la începutul acestei săptămâni o anchetă asupra sistemului de asistenţă a şoferului al automobilelor Tesla, din cauza accidentelor în care maşinile Tesla au lovit maşini oprite de poliţie şi camioane de pompieri.

Doi senatori americani au solicitat, de asemenea, Comisiei Federale pentru Comerţ să investigheze pretenţiile Tesla pentru sistemul său de ”full self-driving” (auto pilot).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *