Skip to content
Economie

Tesla, cea mai valoroasă companie auto din SUA din toate timpurile

facebook elon musk

Tesla a devenit cea mai valoaroasă companie auto din America, din toate timpurile, după creșterile acțiunilor din ultima perioadă, de 93% în ultimele trei luni. Valoarea de piață a depășit Ford sau General Motors, conform Wall Street Journal.

Acțiunile Tesla au crescut din nou în ședința de marți cu aproape 7 dolari sau 1,5%, în timp ce S&P 500 a scăzut cu aproximativ 0,3%.

Acțiunile companiei au crescut cu 93% în ultimele trei luni și cu aproape 10% până în prezent, peste câștigul de 0,4% al inddicelui DJIA. Câștigurile au făcut din Tesla cea mai valoroasă companie auto din America, scrie europafm.ro.

Capitalizarea de piață actuală a Tesla se apropie de 83 de miliarde de dolari și aceasta depășește valoarea maximă a pieței Ford Motor, de aproximativ 81 de miliarde de dolari, stabilită în 1999, potrivit Dow Jones Market Data. Valoarea de piață a Tesla este, de asemenea, mai mare decât cea a General Motors înainte de faliment, a General Motors din prezent sau Fiat Chrysler Automobiles.

Cea mai mare companie din SUA din prezent este Apple, în valoare de peste 1.300 de miliarde de dolari, sau aproximativ 4,3% din valoarea totală de aproape 30.000 de miliarde de dolari a acțiunilor din S&P 500.

De menționat că valorile nu sunt actualizate cu inflația, iar valoarea de piață trebuie ponderată cu valoarea datoriilor pe care companiile le-au avut la un moment dat sau altul.

Indiferent de aceste aspecte, evoluția companiei lui Elon Musk este impresionantă. Antreprenorul a construit în acest secol o companie auto de la zero, companie care acum valorează mai mult decât oricare dintre producătorii auto din Detroit.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *