Tesla recheamă în service peste 120.000 de mașini, pentru remedierea defecțiunii sistemului de siguranță al ușilor

Sursa foto: X

Tesla rechemă în serviceurile americane cu puțin peste 120.000 de mașini Model S și Model X, din cauza riscului ca ușile să se deblocheze și să se deschidă în timpul unui accident, a anunțat vineri producătorul auto, relatează Reuters.

Tesla a lansat o actualizare de software over-the-air (OTA) pentru modelele fabricate în perioada 2021-2023 care nu respectă standardele federale de siguranță pentru protecția împotriva impactului lateral, a declarat Administrația Națională pentru Siguranța Traficului pe Autostrăzi (NHTSA).

Compania a susținut la întâlnirea de vineri cu NHTSA că la începutul acestei luni a dedectat deblocarea după impactul realizat în timpul unui teste de rutină a ușii de pe partea opusă loviturii

Vehiculul de testat funcționa fără funcționalitatea de blocare, despre care Tesla a descoperit că a fost exclusă din neatenție din actualizările software pe care a început să le emită începând cu sfârșitul anului 2021.

Tesla a spus că nu cunoaște să existe plângeri de natură financiară privind garanțiile sau privind accidentări rezultate în urma acestei probleme tehnice, precizează Reuters.

Săptămâna trecută, Tesla și-a rechemat toate cele 2,03 milioane de vehicule de pe drumurile din SUA, cea mai mare acțiune din țară pentru a înlocui sau a remedia un produs defect. Rechemarea a fost făcută pentru a instala noi măsuri de protecție în sistemul său avansat de asistență pentru șofer Autopilot, după ce NHTSA a invocat preocupări privind siguranța pasagerilor.

NHTSA a declarat pentru Reuters săptămâna aceasta că intenționează să testeze actualizările software sau hardware pe care Tesla le instalează pe vehiculele rechemate pentru problema Autopilot.

Centrul de Cercetare și Testare a Vehiculelor al agenției din Ohio are mai multe vehicule Tesla pe care le va folosi pentru a evalua modalități de a remedia orice probleme, a spus NHTSA. Acesta va lua în considerare informații suplimentare, cum ar fi „rezultatele incidentelor din lumea reală înainte și după instalarea îmbunătățirilor”.

Agenția a spus că nu a evaluat îmbunătățirile aduse de Tesla „pentru că a primit doar actualizarea software-ului pentru vehiculeîn urmă cu câteva zile”.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: